GÜNCEL 13.11.2020 17:15:34
KIRIKKALE´NİN DEVA´SI HAZIR

KIRIKKALE´NİN DEVA´SI HAZIR

DEVA PARTİSİ KIRIKKALE İL BAŞKANI İSMAİL OĞUZ KARAKUŞ GÜVEN TAZELEDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye kısık sesle konuşmayacak. Türkiye´de herkes özgürce fikirlerini ifade edebilecek, birbiriyle rahatça tartışabilecek! Kimsenin şüphesi olmasın. Artık korkmak yok, DEVA Partisi var” dedi.

 

KARAKUŞ GÜVEN TAZELEDİ

9 Mart´ta Türkiye Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı yapmış olan Ali Babacan tarafından kurulan DEVA Partisi 1´nci Olağan Kongresini gerçekleştirmeye devam ediyor. Kongre programı dahilinde Kırıkkale´de DEVA Partisi 1. Olağan Kırıkkale İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan İsmail Oğuz Karakuş, delegelerin güvenoyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kongrede, Türkiye genelinde DEVA Partisi´nin yaptığı faaliyet ve çalışmalardan bahsedildi. Mali hesap ve çeşitli parti yönetim çalışmalarının anlatıldığı kongrede parti üyeleri ellerine aldıkları bayraklarla salona renk kattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan kongrenin divan başkanlığını Nevin Bilgili, Başkan Yardımcıları Ayşe Ezgi Yıldırım, Sinem Oktar Toksarı ve İsmigül Selamoğlu oldu.

 

ŞEHİTLER DİYARI KIRIKKALE

Nevzat Bilgiç´in Kırıkkale şiiri ile konuşmasına başlayan İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, “Kırıkkale nüfusa oranla en çok şehit veren ilimiz konumundadır. Şehitlerimiz aslında ´ölüler´ olmayıp, sonsuz bir hayatla beraber, ilahi nimetlere mazhar olan en ulvi değerlerimizdir. Bu vesileyle Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

 

ORTAK AKIL İLKESİYLE HAREKET EDİYORUZ

Karakuş, “Ülkemizin hayli zor günlerden geçtiği bu günlerde, sorumluluk duygusu ile 11.07.2020 tarihinde görevlendirme yazımızı Genel Başkanımız Ali Babacan ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun takdirleriyle alarak, yola çıkmış bulunuyoruz. Görev aldığımız ilk günden itibaren önce Kurucu Heyetimizle beraber titiz çalışmalarımız sonucunda, İl Merkez İlçe Keskin, Bahşılı ilçelerimizin kurulumunu tamamlayıp, kongrelerini gerçekleştirerek İl Kongremizi yapmaya hak kazandık İl ve ilçe teşkilatlarımızı Partimizin vizyonuna uygun, çok farklı kesimlerden gelen, çok sesli, geniş temsiliyeti olan, ortak akıl ilkesiyle hareket eden, işini iyi yapan ve ahlaki normlara sahip insanlardan oluşturduk”

 

ÇOK ŞÜKÜR KIRIKKALE´NİN DEVA´SI HAZIR

“Şehrin en önemli potansiyellerinden biri olan; akciğerimiz Kent Ormanı´nda yüzlerce tasarruf yapılabilecekken ´Mezarlık Yeri Tahsis Eden´ hastalıklı bir zihniyet bekliyordu mesela. Usulsüz imar uygulamalarıyla, giyecek ayakkabısı dahi olmayan köylünün, toprağını gasp eden, bu haksız kazançlarla mal varlığına yenilerini ekleyen bir başka zihniyet bekliyordu mesela. Cenazesi olan vatandaşlarımızın bir su patlağını dahi günlerce çözemeyen yine bir başka zihniyet bekliyordu mesela.  Bunlar sadece küçük birkaç örnek. Pek çok büyük fabrikası varken, yerel istihdamın olmadığı, sürekli göç veren bir il olmaktan kurtulamayan, sahipsiz bırakılmış, kendi kaderine terkedilmiş bir Kırıkkale var. Merak etmeyin artık şehrimiz sahipsiz değil. Çok şükür Kırıkkale´nin Deva´sı hazır.

 

TÜRKİYE HAYALİMİZ VAR

 “Şehrimizde ve Kırıkkale´mizde bu kadar kötü yönetim varken, bize yakışan sessizce bir köşede beklemek değil, sorumluluk duygusuyla mücadele etmekti. Oluşturduğu birbirinden kaliteli, işinin ehli kadrolarıyla; üzerine düşen sorumluluğun farkında olup, bugün olduğu gibi yarında, var gücüyle Kırık kaleye Deva olmak için çalışmaya devam edecektir. Demokratik, fırsat eşitliğinin olduğu, adil yargılanmaların olduğu, gençlerin hayallerini gerçekleştirebildiği, felsefenin bilimin gelişmesine gayret gösterebilecek ekonomik ve sosyal yetkinliğe sahip bir Türkiye hayalimiz var”

 

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNE TEPKİ

“Korku ve kaos ortamından sıyrılmış, kadın cinayetlerinin son bulduğu, çocuk istismarının olmadığı bir Türkiye hayalimiz var. Farklılıklarımızın zenginliğimiz sayıldığı, Kırıkkale ´ye DEVA olmak için çıktığımız bu yolda kader birliğimiz ile gün geçtikçe çoğalarak büyümekteyiz. Kırıkkale´de Keskin Taş Mektep´te Taşan Kardeşler dinlememiş, Dinek Dağı´na çıkıp hayaller kurmamış, Karakeçili´de Yörük Çadırı´nda oturmamış, Yahşihan´da halaya girmemiş, Delice´nin üzümüyle büyümemiş birisi Kırıkkale´de İl Kültür Müdürlüğü yapamaz” dedi.

 

ŞAHTI, ŞAHBAZ OLDU

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kırıkkale İl Kongresi´nde konuştu. Babacan şu ifadeleri kullandı: “Hani “şahtı, şahbaz oldu” derler ya… Fiili kötü yönetim iki sene evvel bu sisteme geçerek kurumsallaştırıldı. Tek kişinin ağzına bakmak kurumsallaştı. Bakıyorsunuz Adana İl Kültür Müdürünü, Cumhurbaşkanı atıyor. Kendi partisine gençlik kolları başkanını cumhurbaşkanı atıyor. Merkez Bankasına para politikasını o dikte ediyor. Çay fiyatlarını da o belirliyor. 84 milyonluk Türkiye, tek bir karar merci tarafından yönetilemez. Türkiye o bir kişiden büyüktür”

 

BU SİSTEM CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI YOK ETTİ

“Bu sistemin adını “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi” koydular ama bu sistemde aslında olması beklenen bir cumhurbaşkanı yok. Anayasanın emrettiği tarafsız, milletin birliğini temsil eden, kuvvetler ayrılığını temin eden, anayasanın uygulanmasını gözeten bir cumhurbaşkanı yok. Şu an o koltukta oturan kişi, parti genel başkanlığı, belediye başkanlığı, hatta genel müdürlük, daire başkanlığı yapmaktan cumhurbaşkanlığı yapmaya vakit bulamıyor. Her şeyin doğrudan veya dolaylı başkanı sayılıyor, ama gerçek anlamda cumhurbaşkanı olamıyor. Çünkü bu sistemde her şey oluyorsunuz ama olması gerektiği gibi bir cumhurbaşkanı olamıyorsunuz.

 

DEVİR TESLİME GELMİYORLAR ÇÜNKÜ MİLLETE BAKACAK YÜZLERİ YOK

“Devletin borcunu iki yılda ikiye katlayan bir bakan devir teslime gelmiyor. Devlet geleneğinde ayrılan bakan ile göreve yeni gelen bakan devir teslim yapar. Bu milletin gözünün içine bakacak yüzleri yok. Devlette bir genel müdür, bir müsteşar, bir bakan yardımcısı değiştiğinde devir teslim olur. Bakan değişir, devir teslim olur. Kime güvenip de gelmiyor devir teslime? “Hâlâ arkam sağlam” diyor. Öyle zannediyor. Bu millet sizin yanlışlarınızın, akraba kayırmacılığınızın bedelini ödemek zoruna değil”

 

KAYBET-KAYBET YAPANLAR SORUMLULUKTAN KAÇAMAZLAR

“Aylardır F-35 ve S-400 kavgası sürüyordu. Milyarlarca dolar harcanmasına rağmen S400´ler de F35´ler de kullanılamıyor. Hem parayı kaybettiler, hem füzeleri kaybettiler, hem savaş uçaklarını kaybettiler. Bu hükûmetin tek bildiği; kaybet-kaybet. Ekonomi politikalarına senelerce müdahale ettiler, F35 ve S400 krizini çıkardılar, beğenmedikleri kararları veren hakimleri görevden aldılar. Şimdi hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi davranamazlar”

 

ACI REÇETEYE RAZI OLMAYACAĞIZ

“Senelerdir yargıya talimat veren kendileri değilmiş gibi, Adalet Bakanı da hakimlere “Anayasaya bağlı kalın” dedi. İşin en başındaki kendisini Anayasayla bağlı hissetmiyor. Siz kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Kime aptal muamelesi yapıyorsunuz? Tüm bakanlıklar, tüm kurumlar, il müdürlüklerine dek herkes Külliyedeki tek kişinin ağzının içine bakıyor. Kendiniz kriz çıkarttıktan sonra millete “acı reçeteye razı ol” diyemezsiniz”

 

TÜRKİYE KISIK SESLE KONUŞMAYACAK

“Sokak röportajlarında fikirlerini söyleyen insanlar göz altına alınıyor. İnsanlar sırf Cumhurbaşkanını eleştirdikleri için tutuklanıyor. Fikirlerden, sözlerden, kelimelerden korkuyorlar ama biz korkmuyoruz. İnsanlar fikirlerini ifade etmekten çekinmeyecek, korkmayacak. Türkiye kısık sesle konuşmayacak. Türkiye´de herkes özgürce fikirlerini ifade edebilecek, birbiriyle rahatça tartışabilecek! Kimsenin şüphesi olmasın. Artık korkmak yok, DEVA Partisi var” dedi.

 

İŞTE YÖNETİM

İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş. Yönetim kurulu üyeleri ise Emir Varol, İsmigül Selamoğlu, Gülşah Erkuş, Türker Babacan, Hacı Eyyüp Arslan, Halil İbrahim Pehlivan, Sinem Oktar Toksari, Doğancan Gündüz, Recep Tuğrul Karaağaç, Ali Yurdakul, Aykut Saraç, Tuğçe Savaş, Mehmet Koltuk, Hakkı Ereli, Mustafa Ürün, Abdullah Koç, Merve Yağlı, Murat Durak, Rıdvan Barış ve İsa Göloğlu.

Haber: Kenan Kuzucu


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024