3 VEKİLİMİZİ TBMM´YE GÖNDERDİK

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Kon TV´de yayınlanan Ankara Konuşuyor programının canlı yayınında Çetin Altan´ın sorularını yanıtladı. 7 Haziran seçimlerini en fazla yaşayanlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Sungur, 7 Haziran´da yaşanan ekonomik sıkıntı Belediye olarak bizleri de etkiledi. Bizim oralar inşaat sektörü ile ayakta duruyor. Tüccarın cebinde olacak ki Yahşihan´ımız kalkınacak. 1 Kasım´da sandıktan istikrar çıktı. Kırıkkale´de önemli bir oy oranı ile 3 vekillimizi TBMM´ye gönderdik”

Ticaret Bakanı Bolat, Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar Ticaret Bakanı Bolat, Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar

 

TÜRKMENLERE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ülkemizde yaşanan terör olaylarına değinen Başkan Sungur, Türkiye Cumhuriyeti´nin güçlü bir devlet olduğunu söyleyerek, “Bizler Yahşihan Belediyesi olarak Bayırbucak Türkmenlerimize bir yardım kampanyası başlattık. Elimizden geldiği kadar Bayırbucak Türkmenlerine yardımcı olmaya çalışacağız. Tüm hemşerilerimizin Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmesini talep ediyoruz. Ayrıca hükümetimiz terör sürecinin bitmesi için her türlü çalışmalar yapıyor. En kısa sürede terör belasından kurtulacağız”

 

NÜFUSUMUZU ARTIRDIK

Kırıkkale denildiği zaman akla ilk olarak Yahşihan´ın geldiğini dile getiren Sungur, “Yahşihan 40 haneli bir Yörük köyü olarak kuruldu. Ankara savaşı döneminde Timurlenk´in ismini verdiği Yahşihan oldu. 1402 yılında kuruldu ve 1956 yılında belediye statüsüne kavuşuyor. Çok önemli mesafeler alındı. Kırıkkale´nin en büyüyen ilçesi durumundayız. 2009 yılında göreve geldim. 2009 yılında 8 bin 750 olan nüfusumuzu 18 bine getirdik. Fakat 80 bin nüfusumuz var”

 

35 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET EDİYORUZ

Kırıkkale Üniversitesi´nde 35 bin öğrencinin bulunduğunu söyleyen Sungur, “12 bin öğrencimiz ilçe sınırları içerisinde kalıyorlar. 12 bin öğrenci sınırımız içerisinde kalıyor fakat seçmen nüfusumuza 600 öğrenci kardeşimiz kayıtlı. Gelirimiz 18 bin geliyor fakat biz 80 bin kişiye hizmet ediyoruz. Yahşihan´ın nüfusunun artması gerekiyor ki belediye olarak önemli hamleler yapalım. Çalışmalarımız 2019 yılına kadar devam edecek”

 

YAHŞİHAN´I YAHŞİHAN YAPAN DEĞERLER

Yahşihan´ı Yahşihan yapan değerler olduğunu ifade eden Sungur, “Yahşihan´ın yoğurdu meşhurdur. Bizim misafirperliğimiz de çok meşhurdur. 2 defa yoğurt festivali yaptık. Sanatçılarımızı getirdik. Yaptığımız festivallerle Yahşihan, Kırıkkale ve Kırıkkale Üniversitesini bir araya getirdik.  Şenlikte yoğurt bahaneydi bizim burada yapmak istediğimiz kardeşliği birlik ve beraberliği ön plana çıkarmaktı. Allah izin verirse bu festivallerimize devam edeceğiz” dedi.