Kırıkkale´de bir grup kadın çocuk istismarı ve ölümlerine karşı tepkili. Cuma günü Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda bir araya gelecek olan kadınlar, idam yasasının çıkması için seslerini duyurmaya çalışacaklar.

 

SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTILAR

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

Son zamanlarda meydana gelen çocuk ölümlerinden ve istismarlarından etkilenen Kırıkkaleli kadınlar Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda bir araya geldi. Eylül ve Leyla´nın fotoğraflarının yer aldığı pankartları taşıyan kadınlar, idam istedi. İzin almadıkları gerekçesi ile Cuma günü Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda bir araya gelecek olan kadınlar, idam yasasının çıkması için seslerini duyurmaya çalışacaklar.

 

BU ZULMÜN ÖZRÜ YOK

Kadınlar, oyun çağındaki minicik Leyla ve Eylül´ü hunharca katleden zihniyetlerin toplumda yaşama hakkının olmadığını belirterek, bu tür cezaları için idam getirilmesi talebinde bulunduklarını belirterek, 'Bu zulmün özrü yok, kısası var ve olmalı da. Leyla ve Eylül bebeğimizin sesi olmaya geldik ve sadece sessiz kalacağız. Bu saatten sonra kısasın gündeme gelmesini, idamın gündeme gelmesini istiyoruz” dediler.

Kadınlar daha sonra Cuma günü Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda buluşmak için sessizce dağıldılar.