GÜNCEL 11.04.2018 15:54:02
Kırıkkale´den Türkiye´ye Örnek İmza

Kırıkkale´den Türkiye´ye Örnek İmza

ENGELLİ HİZMETLERİNDE DEV ADIM

Kırıkkale, Türkiye´de bir ilke imza atıyor. Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen öncülüğünde, adeta seferberlik anlayışı ile başlatılan engelli projeleri eş zamanlı hayata geçiriliyor.

 

ENGELLİ VE YAŞLI REFAKAT BİRİMİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken´in katılacağı törenle bugün (11 Nisan 2018) açılışı yapılan “Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi” ile birlikte özel “engelli polikliniği”, engelli yakınlarının sağlık hizmetlerinden öncelikli faydalanmasına imkan sağlayan “engelli yakını öncelikli muayene kartı” ve engellilerimizin hastaneye gelmeden okulunda “engelli raporu” alabilmesini temin eden bir dizi hizmetin startı verildi.  

 

ENGELLİ POLİKLİNİĞİ

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen´in, engelli aileleri ve eğitim kurumları ile gerçekleştirdiği toplantılar sonucunda somutlaşan projelerin başında gelen ve Yüksek İhtisas Hastanesi´nde kurulan “Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi”nin yanı sıra sadece engelli muayenesi için düzenlenen ‘engelli polikliniği´nin açılışı birlikte gerçekleştiriliyor.

 

ÇÖZÜM ODAKLI SİYASET MEYVELERİNİ VERİYOR

Göreve geldiği ilk günden itibaren “çözüm odaklı siyaset” üreteceğinin altını çizen Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen; Sağlık İl Müdürlüğü´nce yürütülen “Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi” başta olmak üzere tüm çalışmaları yakından takip etti. Yüksek İhtisas Hastanesi´nden muayene hizmeti almak isteyen engellilerin girişi söz konusu birimden yapılarak, eğitimli refakat görevlilerince takip edilecek. Ev konforunda diyazn edilen Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi´nde dinlenme alanı dışında kütüphane de oluşturuldu.

 

ENGELLİYE ÖZEL POLİKLİNİK OLUŞTURULDU

Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi´nden tedavi giriş işlemleri yapılan engelliler için özel bir poliklinik tesis edildi. Muayene ve tahliller için söz konusu polikliniğe alınacak hastalar, ilgili branşlardan gelecek doktorlar tarafından bu poliklinikte muayene edilecekler. Uygulamanın, özellikle kalabalık ortamlardan rahatsız olan zihinsel engelli vatandaşların tedavi sürecinde büyük kolaylık sağlaması öngörülüyor.

 

ENGELLİ YAKINLARINA ÖNCELİKLİ MUAYENE KARTI

Engelli ailelerinin en büyük sıkıntılarından biri de, engellisini evde yalnız bırakamadıkları için kendi sağlık sorunlarına çözüm aramayı ertelemek zorunda kalıyor olmaları idi. Bu hususta engelli ailelerinden gelen talepleri değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen; Sağlık İl Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde “engelli yakını öncelikli muayene kartı” düzenlenmesini sağlayarak bir başka ilke daha imza attı. Bundan böyle evde engellisi bulunan vatandaşlar, Yüksek İhtisas Hastanesi´nde sıra beklemeden muayene hizmeti alabilecek.

 

ENGELLİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Aynı kapsamda, ülkemizde yaşlılar için uygulanan evde sağlık hizmeti, bir ilk olarak Kırıkkale´de engelliler için de devreye girecek. Evde engellisi bulunan vatandaşlar, talep etmeleri halinde uzman doktorlar, evlere giderek sağlık hizmeti verecek.

 

HASTANEYE GİTMEDEN RAPOR ALINABİLECEK

Engelli çocukların zaman zaman ihtiyaç duyduğu sağlık raporu için hastaneye gitme zorunluluğu kalkıyor. İl Sağlık Müdürlüğü´nden talep edilmesi halinde özel eğitim ve uygulama okullarında yerinde muayene ile sağlık raporları verilebilecek.

 

TAM DONANIMLI TOPLU TAŞIMA ARACI YOLDA

Mehmet Işıtan Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu, Mevlüt Hiçyılmaz Özel Eğitim Okulu, Kırıkkale Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ve Kırıkkale Mesleki Eğitim Merkezi´nde eğitim gören engelli çocuklar ve gençlerin spor aktivitelerine rahatlıkla erişimlerinin sağlanması amacıyla, konforlu bir toplu taşıma aracı içinde gerekli altyapı oluşturuldu. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kırıkkaleli işadamlarımız Ali Rıza Kocaman ve Recep Uzelli´nin katkıları ile alınan araç, söz konusu dört okulun kullanımına verilecek. Haber Merkezi

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024