İzmir´de 30 Ekim 2020 Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma faaliyetleri için bölgeye giden Kırıkkale UMKE ekipleri depremden 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin´e ulaşarak, sıkıştığı yerden kurtardı.

 

EKİPLER İZMİRDE

İzmir´de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma faaliyetleri için birçok il ile birlikte Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 5 kişilik UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) timi ve 3 kişilik 112 ambulans ekibi bölgeye yönlendirildi. İzmir´e gece saatlerinde ulaşan ekip, diğer UMKE ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına destek vererek Rızabey Apartmanında çalışmalara başladı. En kaz altında kalan Kadri Karaman isimli depremzedeye ulaşan UMKE ekipleri koordineli bir çalışma ile kazazedeyi sıkıştığı yerden kurtardı.

 

ŞİRİN´İ SIKIŞTIĞI YERDEN KURTARDILAR

Birçok ayrı alanda ve ayrı ekiplerce devam eden çalışmalarda Kırıkkale UMKE timi, Emrah Apartmanına yönlendirilmiş olup; depremden 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin´e ulaşarak, minik Şirin´i sıkıştığı yerden kurtardılar. Bölgede görevlerini sürdüren UMKE ve 112 ekipleri, arama kurtarma faaliyetlerinin sona ereceği güne kadar İzmir´de görevleri başında olarak çalışmalara destek verecek. Haber: Kenan Kuzucu

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı