30 Ekim Cuma günü 6,6 büyüklüğünde depremle sarsılan, can kayıpları ve yaralanmalara yol açan İzmir depremi sonrası, bölgeye yardım amacıyla Türkiye´nin çeşitli bölgelerinden AFAD ve UMKE ekipleri gönderildi. Kırıkkale ekipleri de bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerine katıldı.

KURTARMA VE SAĞLIK EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

İzmir´in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can kayıpları ile çeşitli yaralanmalar meydana geldi. - İzmir´deki depremin ardından bölgeye, İç Anadolu´dan arama kurtarma ve sağlık ekipleri gönderildi. Sivas, Kırıkkale, Kayseri, Kırşehir ve Niğde´den İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve UMKE personeli, İzmir´in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gönderildi.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE İLERLİYOR

Bu kapsamda Kırıkkale´den 1 UMKE aracı, 5 personel, 1 ambulans, 3 personel, 1 arama kurtarma aracı, 5 arama kurtarma teknisyeni, 3 idari personel gönderildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırıkkale´den bölgeye giden ekiplerle beraber çalışmaları yakından takip etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İzmir´de bulunan Bakanlarla birlikte, AFAD Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Oktay, İzmir´deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 51´e yükseldiğini bildirdi.

BİNALARA GİRMELERİNİ ÖNERMİYORUZ

Kırıkkale’de şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi! Kırıkkale’de şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi!

Oktay, şunları kaydetti: 'Hasarın en yoğun olduğu ilçemiz Bayraklı´da 6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız.' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 'Bornova, Bayraklı, Buca ve Konak ilçesinde olmak üzere toplam 3 bin 880 çadır kurulması planlanıyor.' dedi. Oktay, 'Özellikle hasarlı binalara, orta hasarlı da olsa, -ağır hasarlı binalara kesinlikle zaten müsaade etmiyoruz- hiçbir vatandaşımızın şu anda o binalara girmelerini önermiyoruz.' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, toplamda 2076 arama kurtarma personelinin 8 binada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Haber: Ahmet Ünal