HARUN ULUSOY

Eski Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı.

31 Mart 2019 seçimlerinde Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Adaylık için müracaat ettiğinde cadde ve sokaklar insan seliyle dolup taştı, Ak Parti il binasının önü ana baba günü oldu.

İleride aday olur, olmaz, onu bilmem. Ama destek verdiği insan seçim kazanır. Bunda hiç şüphe yok.

Şu anda düğün cenaze hasta ziyaretleri derken şehirde ağırlığı olan insanlarla ciddi bir ekip kurmakla meşgul.

Mevcut Belediye Başkanı kendisini görevden almakla sayın Ulusoy´un yokluğu belediye de ciddi şekilde hissedilmeye başlandı.

Şehir insanını dinleyen dertlerine çözüm bulan ve onlara yol gösterici tavırlarıyla kibirden uzak yapısıyla halkın takdirini kazanmış, müstesna insanlardan birisidir.

Şu anda Kırıkkale Belediyesi´nde olumsuz gidişat onun yokluğunun ispatıdır.

Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy eski Başkan Korkmaz döneminde de etkin bir isimdi.

Bazı müdürlük ve amirlikler de Keskinli olacak diye bayrak açan gruba karşı  belediyecilikte bölgeciliğin olmadığını hele hele alt yapı konusunda iki isim ön planda olmasına rağmen görev de kalmalarının zaruriyet olduğunu ifade ederek güç kullanarak kanal arıza ve su arıza amirleri Musa Erdal, Ali Pehlivanlı görevde kalmasını sağlayarak bilgi birikim ve tecrübeye önem verdiğini bölgesel davranmadığının ispatıdır. Şu an tüm mahallerde şu patlağının coğalması kanal arıza giderlerinin artması Musa Erdal´ın ve Ali Pehlivanlı´nın ne kadar büyük bir tecrübeye sahip olduğunun ispatıdır.

Bu açıdan sayın Harun Ulusoy kendi bölgesinde güçlü oba ve havalisinde sevilen bir isimdir.

 

BAHATTİN AKYÖN

31 Mart 2019 seçimlerinin Kırıkkale belediyesinin en ciddi adayları arasında yerini aldı. Adaylığı kıl payı kaçırdı.

Adaylar arasında Kırıkkale için projesi olan tek aday adayıydı.

Aday olup Belediye Başkanı seçilmiş olsa ve hiç bir hizmet yapmasa bile şu fikir bile Kırıkkale´ye hizmeti getirmek için yeter ve artardı. Mekke /Medine kardeş şehir Kırıkkale... Bahattin Akyön´ e aitti.

Kırıkkale belediyesine aday olmuş olsaydı, şehir sil baştan değişime uğrardı.

Aklı büyük, fikirleri çok, projeleri gerçekçi idi..

Mikrofona geçip konuşmaya başladı mı ikna edemeyeceği oyunu alamayacağı insan yoktur.

Ankara büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek´in ekibine girmeyi başarmış,

Belediye Başkanı Gökçek´in Ankara´da fakir fukara ya dağıttığı gıda, temizlik, kılık kıyafet konusunda Kırıkkale insanın da faydalanmasını sağlamış yürekli bir insandır.

Bu dönem başkan adaylığı nasip olmadı ama başkan olmuş gibi hizmet etme noktasında çok büyük devasa bir eser yapmayı başardı. İslami değerler külliyesi başlı başına Kırıkkale için çok büyük bir eser çevre şehirlerin bile ziyaret edeceği örnek bir proje.

Şu anda Bahattin Akyön dış diplomatlık konusunda Cidde de en uzun süre görev yapan Kırıkkale´nin gururudur.

 

AHMET SUNGUR

Ahmet Sungur, 10 yıllık belediyecilik tecrübesi ve bu 10 yıllık süreçte Yahşihan´ın muhteşem büyümesi vizyonun sahibi biri olmasının açık göstergesidir. 8.000 nüfusla aldığı ilçeyi 28.000 nüfusa taşımasını kimse Üniversite Bölgesi olarak açıklayamaz. Çünkü üniversite 1994 yılında kuruldu ve 2009 yılına kadar Yahsihan´a hiçbir şey katmad. Ülkede gelişen inşaat sektorünü ilçeye çekmesi ve Yahşihan´ı Kırıkkale´nin inşaat merkezi haline getirmesi başarısının göstergesidir. Bunun gibi onlarca örnek verilebilirim.

Ahmet Sungur, siyasi çevresi itibariyle sağcı solcu obalı Keskinli yerli yabancı demeden her kesimin oyunu alabilecek kadar insana dokunmayı bilen, konuşurken gözünün içine bakarak konuşmasını bilen, düğünde gülen, cenaze de ağlayan, telefonla hatırını soran mütevazilik konusunda tüm mevki makam sahibi olan insanların örnek alacağı büyük bir kişiliktir…(siyasette kim var olmak istiyorsa kibirli davranıştan uzak durmanın eğitimini mutlaka Ahmet Sungur´dan almalıdır)

Karizmatik yapısı, mütavezi davranışı, liderlik vasfıyla, şehirde ağırlığı olan mükemmel bir insandır.

 

MEHMET YILMAZER

Ankara Ak Parti İl Başkan Yardımcısı

Onu hemen hemen herkes sosyal medyadan tanıyor, yaptığı eleştirilerin tamamı ilk başta haksız bulunsa da, şimdi ne kadar doğru olduğunu Kırıkkale´de yaşayan herkes kabul etti.

Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın arkasından hançer yediğini arkasından kuyu kazanların olduğunu isim isim açıkladı. Gül, Babacan, Atalay ahde vefa göstermiyorlar nefsine düşmüş makam hırsıyla hareket ettiklerini açık açık ifade etti ve bu konuda haklı çıktı.

Şu anda İl Başkan yardımcısı sıfatıyla Kırıkkale´nin yetiştirmiş olduğu bürokrat olma noktasında bütün bakanlıklarda atamalar yaptırdığı ve bu konuda büyük gayret sarf ettiği bilenen bir gerçektir.

Sayın Yılmazer, sivri dilli biri olarak şehirde, yıpratılmaya çalışılsa da düşüncesi ve fikirleriyle Kırıkkale için söyleyecekleri ile takdir toplayan, ayaklı bir kütüphanedir.

Yerli otomobil Kırıkkale´de yapılsın fikriyle ciddi yatırımların bu şehre gelmesini isteyecek kadar da kendisine güvenen bir isimdir.

Bilgi birikim donanım ve tecrübe noktasında kendisini iyi yetiştirmiş olan sayın Yılmazer,

siyasette sıradan bir isim asla olmaz, olacaksa mevki ve makamı oldukça güçlü, hizmeti de geleceği kurtaran cinsten olacaktır.

 

Meslek hayatındaki başarıları, büyük projelere adını yazdırmış olması da sosyal hayatta büyük bir kabul gördüğünün açık göstergesi. Uluslar arasi sözleşmelerin müzakerelerinde yer alarak Türkiye´nin ilk sondaj gemisinin alımında hukukçu olarak yer alması, üçüncü köprü hukuk müşavirliği gibi mesleki geçmişi dünyada da tanınmış hukukçular arasına kendisini taşımış durumdadır. 2015 ve 2016 yıllarında Legal 500ün sıralamasında Türkiye´den Enerji Piyasası Hukuku alanında tanınmışlar listesine girmiştir. Uluslararası tecrübesi ve yerel siyasette insanlara samimi ve mütevazi davranışlarıyla şehirde herkesin adından söz ettiği bir isim olduğu da tartışılmaz bir gerçek haline gelmiştir. Kırıkkale siyasetinin lideri olma yolunda Ankara ve Kırıkkale´deki etkinliğini gün geçtikçe yeni bir seviyeye taşımaktadır.

sayın Yılmazer bana yakın bir isim olmasından dolayı, biraz daha detaylı verdim, son olarak söyleyeceğim şudur, Ankara da etkin güçlü bir yeri olan Parti´nin güçlü isimlerinden bir tanesidir.

 

ORHAN AYTEKİN

Kırıkkale´nin sevilen yüzü,

sağcı, solcu yerli yabancı farketmez herkes tarafından takdir edilen, saygı duyulan kalpte sevgi olarak parlayan yıldız.

Siyasette ismini nereye yazarsanız yazın.

İnsanların itiraz etmeyeceği Allah için yakışıyor diyebileceği mükemmel bir insan.

ismini il başkanlığına koysanız, partiyi birlik beraberlik kardeşlik duyguları çerçevesinde toparlayıcı olur.

Belediye başkanı yapacak olsanız, kibirden uzak, kapısı herkese açık, dinleyen, hak veren  yeniliğe açık mizacıyla Kırıkkale´ye farklı bir şehir vizyonu sunabilecek köklü bir siyasetin duayeni olarak görebilirsiniz.

Milletvekili yapacak olsanız, gecesi gündüzü olmayan 24 saat bürokrasiyi ayakta tutup hizmet endeksli, topluma çözüm üreten, anlayış ve hoşgörüsüyle, milleti kucaklayan yapısıyla dört dörtlük temsil makamı olurdu..

Orhan Aytekin´in en büyük özelliği partiye hizmeti dokunmuş olan insanlara vefa göstermiş olmasıdır.

Partide afiş broşür dağıtmış olan gençlere sahip çıkmak gibi fikir ve düşünce sahibi biridir..

Siyasette kimsenin itiraz etmeyeceği canla başla peşinden koşacağı,

Koca yürekli, asil duruşlu, beyefendi kişiliği ile gönüllerde taht kurmuş, asaletli bir insandır.

 

MEHMET DEMİR

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu

Ak Parti Eski İl Başkanı

Ak Parti Eski Milletvekili

Siyaseti oyun ve kurallarına göre oynayan, tuttuğu adamı yeşertip, zirveye çıkaran, teşkilatçı yapısıyla, örnek bir siyasetçi.

Evet, sayın Mehmet Demir sana bir söz vermiş ise onu asla o sözünden kimse vazgeçiremez. Siyasi hayatına maal olsa da sana verdiği sözü tutar ve geri adım atmaz.

Seni siyasette bir yerlere getirmek için seninle görüştüyse sana söz vermiş ise o sözünü tutar. Asla siyasi manevraları kullanarak seni aldatmaz.

Ekipçi teşkilatçı yapısıyla çevresindeki insanları her zaman diri ve canlı tutmayı başarmıştır.

Seçimler onunla her zaman daha coşkulu ve heyecanlı geçmiştir…

Kalabalıklar arasında insanları tek tek onurlandırmayı bilmiş ve bunu ispatlamış biridir.

İleride siyasette olur mu olmaz mı bilmem ama her siyasetçi kapısını çalmaya mecburdur. Çünkü Kırıkkale´de kendisine bağlı güçlü bir ekibi vardır ve bu ekip zirveyi de yaşatır, altlarda olmayı da

 

HURŞİT GÜNDOĞAN

Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın Başbakanlığı döneminde başbakanlık özel kalem müdürlüğü yaptı.

O dönemde Kırıkkale de birçok insanın işe girmesinde ciddi gayretleri oldu.

Kırıkkale´de milli görüş camiasından ilk beş isimden biri olmayı her zaman başarmıştır.

Seçim zamanlarında yapılan parti içi temayül yoklamalarında delegenin tercih ettiği en büyük isimlerden olmayı her zaman zirvede yaşamıştır.

Kendisi ak parti iktidarında Korkmaz´ın yerine aday gösterilmiş olsaydı, şehirde ciddi oranda büyük hizmetlerle tanışmış olacaktı. Çünkü Kırıkkale konusunda büyük bir hizmet aşkı taşıyordu. Projeleri akla mantığa uygun, iktidarın gücünü Kırıkkale´ye yansıtacak imkanları seferber edecek bir enerjisi vardı. Ama kısmet değilmiş.

Her zaman doğruluğun dürüstlüğün güvenilir olmanın en büyük adresi olmuştur.

Şehirde en ciddi oy oranını yakalayacak isimlerin başında gelecek mükemmel bir ağabeydir.