SPOR 23.11.2020 17:05:38
Kırıkkale´de şampiyonlar yetişecek

Kırıkkale´de şampiyonlar yetişecek

Spor ve kültürel alanda yapılan yatırımları yerinde görmek ve şehir merkezine yapılan ‘Gençlik Merkezi´nin açılışını gerçekleştirmek üzere Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kırıkkale´ye geldi.

YEŞİL VADİ-BİSİKLET YOLU-OBAKÖY´DE İNCELEME YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, beraberinde bir grup heyetle birlikte Kırıkkale´ye geldi. Kasapoğlu, ilk olarak Kırıkkale´de Yeşil Vadi-Bisiklet Yolu-Obaköy´de incelemelerde bulundu.  Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Kasapoğlu, Yeşil Vadi-Bisiklet Yolu-Obaköy´de, il protokolü tarafından karşılandı. Kasapoğlu, bindiği golf arabası ile alanda incelemede bulundu.

 

HER İLÇEYE GENÇLİK MERKEZİ ÇALIŞMASI

Daha sonra Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´i ziyaret eden Kasapoğlu, Şeref Defteri´ni imzaladı. Kasapoğlu, Valilik Toplantı Salonu´nda basına kapalı düzenlenen İl Brifingi ve İl Değerlendirme Toplantısı´na katıldı. Valilik ziyaretinde ziyaret anısına Vali Sezer, Bakan Kasapoğlu´na hediye takdim etti. Ardından gençlerin spor ve kültürel alanda etkinliklere katılım sağlaması amacıyla şehir merkezine yapılan ‘Gençlik Merkezi´nin açılışı gerçekleştirildi.

 

GENÇLERİMİZİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR MERKEZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptı. Saygılı, “Çok kısa bir zaman önce bakanımızı ziyaret etmiştik. Bakanımıza Kırıkkale´de bir gençlik merkezi için uygun binamızın olduğunu söylemiştik. Bakanımız hemen derhal yapalım dedi ve güzel bir eser kazandırdı. Gerçekten ihtiyacını duyduğumuz bir eserdi.”

 

TARİHİ EVLERE İKİNCİ GENÇLİK MERKEZİ AÇILACAK

Açılış pandemi sürecine denk geldi. Pandemi olmasaydı burası cıvıl cıvıl daha çok gençlerle dolu olurdu. Gençlerimizin beklediği bir hizmet binası burası. Gençlerimizin ihtiyaç duyduğu bir yerdi. Kırıkkaleli hemşerilerimiz adına bakanıma teşekkür ediyorum. Kırıkkale konaklarının olduğu yerde ikinci bir gençlik merkezini açacağız. Bütün ilçe belediye başkanlarımızla beraberdik. İlçe belediye başkanlarımız bakanımızdan destek istedi ve hiçbir istekleri geri çevirmedi.”

 

KIRIKKALE GERÇEKTEN SPORU SEVEN BİR İL

Vali Yunus Sezer, “Kırıkkale genç nüfusun olduğu ender illerimizden bir tanesi. İkinci bir özelliği de sporu seven bir il. Gerçekten desteklendiği ve gerekli imkanlar sağlandığı zaman önemli başarılara imza atacağına ben gönülden inanıyorum. Bu önemli hizmeti çok kısa zamanda sizlerin talimatıyla yapımı tamamlandı. İlimizde hangi projeye başlarsak başlayalım sizlerin desteğini görüyoruz. Sizin ne zaman kapısını çalsak bakanlığımızın imkanlarını görüyoruz. İlimiz adına sizlere sonsuz teşekkür ederim. Burası Kırıkkale´nin merkezinde çok güzel bir gençlik merkezi oldu. Dene yap atölyesinin bulunduğu ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak bir mekan oldu. Kendilerini geliştirme anlamında güzel faaliyetlerini devam ettirecekler” dedi.

 

KIRIKKALE´Yİ YARINLARA GENÇLERLE TAŞIYACAĞIZ

Kırıkkale´ye önemli yatırımların yapıldığını ve gençler için bu bölgelerin büyük önem arz ettiğini söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Kardeşliğin, dostluğun en güzel sembollerinden biri olan Kırıkkale´deyiz. Şehrin tam merkezinde ve en güzel gençlik merkezlerinden bir tanesini çok kısa bir zamanda hizmete almak bizim içinde ayrı bir mutluluk kaynağı. Bu cennet vatan bizlere atalarımızın emaneti. Bizler bu emaneti hep birlikte en güzel seviyelere taşımanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah yine yarınların ve bugünlerin umudu gençlerimizle birlikte o emaneti ilelebet paidar kılma anlamında hem de yarınlara çok daha güçlü şekilde taşıma anlamında el birliğiyle taşıma gayreti göstereceğiz.”

 

SPOR HEDEFLERİNİN HEPSİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

“Ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir hile, hiçbir kumpas bizleri hedeflerimizden geri döndüremeyecek. Ülkemiz her alanda en güçlü iddiası olan en zirveye oynayan bir ülke. Kırıkkale gerek sanayisiyle savunma alanında gerek tarımıyla pek çok alanda hakikaten ülkemizin öncü şehirlerinden bir tanesi. Ve bu şehri yarınlara hem gençliğiyle hem sporuyla marka bir şehir haline getirmekte bakanlığımızın en büyük hedeflerinden bir tanesi. Gerek Kırıkkale´mizin merkezinde gerek ilçelerimizde gerek spor tesislerimizde bu hedefimizi en kısa sürede gerçekleştireceğiz.”

 

DUALAR EŞLİĞİNDE KURDELE KESİLDİ

“Cumhurbaşkanımızın öncü liderliğiyle 18 yılda ülkemiz ciddi mesafeler kat etti. İlçe ve belde belediye başkanlarımızla beraberdik. Her ilçemize spor alanında imkanlarımızı sunduk. Her biriyle çalışmalarımızı gözden geçirdik. Kırıkkale´mizde yüzme bilmeyen kalmayan projesi çok güzel bir havuz. Basketboldaki iddiamız. Bu çalışmalar güzel şekilde yürüyor. Spor alanında bütün faaliyetler spor şehri sporda marka şehir olma yönünde emin adımlarla yürüyoruz. Kırıkkale´mizin spor salonunun yenilenmesi modernizasyonu çerçevesinde pek çok aşamayı geride bıraktık. Bu projeyi önümüzdeki günlerde daha soyut şekilde sizlerle paylaşacağız. Ben şimdiden ülkemizin en yeni spor salonlarından bir tanesinin Kırıkkale´de yükselecek olmasının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

 

BETÜL KASAPOĞLU VE GENÇLERLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde gençlik merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Kasapoğlu beraberindeki heyetle birlikte gençlik merkezi içerisinde incelemelerde bulundu.  İncelemelerin ardından gençlik merkezi liderleriyle beraber Bakan Kasapoğlu ve eşi Betül Kasapoğlu beraberindeki heyet, gençlerle birlikte fidan dikti. Fidan dikimiyle birlikte Kasapoğlu, günün anısına gençlik lideriyle beraber hatıra fotoğrafı çekti.

DİNEKDAĞI VE ÇEŞNİGİR ALANI İNCELENDİ

 

Ardından Kırıkkale Belediye Başkanlığı ziyareti gerçekleştirildi. Kasapoğlu, belediyede başkan Saygılı ile yaptığı görüşmenin ardından AK Parti İl Başkanlığı´na ziyaret gerçekleştirdi. Kasapoğlu burada partisinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Açılışın ardından Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı´nda inceleme yaptı. Bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Kasapoğlu, yapım aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Son olarak Kasapoğlu, Çeşnigir Kanyonu´nu ziyaret etti. Kanyonun doğal güzelliğinin büyük değer kattığına vurgu yapan Kasapoğlu, bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kasapoğlu daha sonra Ankara´ya hareket etti.

Haber: Ahmet ünal


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024