Kırıkkale´de maske zorunlu olan yerler

Normalleşme sürecine giren ülkemizde vaka sayısında yeniden tırmanış yaşanmasıyla birlikte maske zorunluluğu il sayısında yükseliş gözleniyor. 42 il´de maske takma zorunluluğu getirilirken, Kırıkkale´de 15 Mayıs´tan itibaren bazı noktalarda maske takma zorunluluğu getirilmişti. Kırıkkale´de belirlenen noktalarda maske takma zorunluluğu devam ederken, yetkililer uyarılara dikkatle uyulması tavsiyesinde bulundu.

42 İL´DE YASAK GETİRİLDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bayramlaşma Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bayramlaşma

Son günlerde artan corona vakaları sonrası 4 ilde daha maske takma zorunluluğu geldi. Bu illerle birlikte Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa olmak üzere 42´ye yükseldi. Kırıkkale´de ise 15 Mayıs´tan itibaren kent merkezinde belirlenen bazı cadde ve meydanlarda halkın maskesiz gezmesine müsaade edilmiyor.

KIRIKKALE´DE MASKESİZ GİRİLEMEYECEK YERLER

Kırıkkale İl Hıfzıssıhha kurulu daha önce yaptığı açıklamada “Tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkarken maske takmaları ve sosyal mesafeye uygun hareket etmeleri esastır. Daha önce İl Hıfzıssıhha kararlarında belirtilen yerlere ek olarak 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren ilimiz Cumhuriyet Meydanı başlangıcı olan Zafer Caddesi boyunca Belediye Caddesi´nin kesişimine kadar, Belediye Caddesi boyunca, Belediye Caddesi ile Barbaros Hayrettin Caddesi´nin kesişiminden başlayarak Barbaros Hayrettin Caddesi´nin Menderes Caddesi ile kesiştiği noktaya kadar ve bu noktadan itibaren Menderes Caddesi boyunca Kırıkkale- Kırgaz Doğal Gaz Dağıtım Şirketi´nin bulunduğu kavşağa kadar, ayrıca İsmet İnönü Caddesi boyunca, Millet Bulvarı´nın İsmet İnönü Caddesi ile kesiştiği noktadan itibaren Hürriyet Caddesi ile kesiştiği noktaya kadar, Hürriyet Caddesi´nin ise tekrar Zafer Caddesi ile kesiştiği nokta içerisinde kalan alan ve bahse konu caddelerin ilgili alanlarında vatandaşların ağzını ve burnunu tamamen kapatacak şekilde maskesiz olarak bulunmasına ve sosyal mesafeye aykırı davranışlarda bulunmasına müsaade edilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.