RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırıkkale´de gerçekleştirdiği mitingde 24 Haziran seçiminin önemine değindi. Miting alanına seçim otobüsüyle gelen Akşener, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.   Akşener´i, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşlar büyük bir coşku ile karşıladı. Vatandaşın yoğun katılım gösterdiği mitingde “Cumhurbaşkanı Akşener” pankartları dikkat çekerken alan renkli görüntülere sahne oldu.

 

GENÇLERİMİZ İŞSİZ KALMAYACAK

Cumhuriyet döneminde kurulan Makine Kimya Endüstrisi ve TÜPRAŞ ile ülkemizin sanayi alanındaki en önemli şehirlerinden olan Kırıkkale´nin teknolojik gelişmelere ayak uydurarak gelişmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, “İYİ Parti iktidarıyla özel sektör yatırımları ve verilecek teşviklerle Kırıkkale´de ciddi istihdam alanları yaratacağız. Yahşihan ve eski sanayi sitesi yeniden yapılandırılarak şehrin istihdamına kazandırılacak. Gençlerimiz işsiz kalmayacak. Üniversite mezunu işsizlerimize iş bulana kadar da maaş bağlayacağız” dedi.

 

İYİ BAYRAMLAR İKRAMİYESİ

İcraya düşmüş kredi borçlarının sıfırlanması ve emeklilere dini bayramda verilecek ‘İYİ Bayramlar İkramiyesi´ ile emeklilerin daha iyi yaşam şartlarına kavuşması için çalışacaklarını dile getiren Akşener, “Borç içindeki Kırıkkaleli emeklilerimiz de biraz olsun rahatlayacak” dedi. Kırıkkale´de Sosyal Yardımlaşma Vakfı´nda yardım alan 13 bin vatandaşın aldıkları yardımların devlet tarafından verildiğini de hatırlatan Akşener, “AKP gittikten sonra alacağınız yardımların kesileceğiyle ilgili yanlış bilgilendirme yapıldığını biliyorum. Hepiniz müsterih olun ki, devletin desteğine ihtiyacı olan herkesin yanında olacağız.”

 

KIRIKKALE´DE ÇİFTÇİLER ÜRETMEYİ BIRAKTI

Tarım ve hayvancılıkta her geçen gün kötüye giden Kırıkkale´de çiftçilerin üretmeyi bıraktığını da sözlerine ekleyen Akşener, “Mazot ve gübre fiyatları yüzünden buğday, arpa, şeker pancarı ve ayçiçeği üretmeyi bıraktınız. Tarımda kendi kendine yeten ülkemizi dışa bağımlı hale getirdiler. İYİ Parti iktidarıyla üretmenize engel olan tüm maliyetler ortadan kalkacak. Ülkemiz yeniden tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke olacak. Kırıkkaleli hemşerilerimin de ülkemizi üretimden uzaklaştıran bu iktidara sandıkta hesap soracağına inanıyorum” diye konuştu.

 

TÜLBENTİ ÖPÜP BAŞIMA KOYMA NEDENİM…

“Allah´ın izniyle Cumhurbaşkanı Meral Akşener olacak siz karar vermişsiniz bir kere. Kınalarımızı yaktık yola çıktık sonra bir tülbent devrimi yaptık ve şimdi Kırıkkale´deyiz. Anadolu´nun yurt edinmesinde tülbent vardır. Savaşların bitirilmesinde tülbent vardır. Tülbent kadınların bu böyle gitmez çığlığı ve çağrısıdır. Mesajınızı aldım onun için tülbentleri öpüp başıma koymam bu nedenledir. 24 Haziran´da bir seçime gidiliyor. Bu seçimi iktidar süper baskın seçim olarak gündem getirdi. Biz eyvallah dedik ama onlar daha sonra pişman oldu. Çünkü millet sormaya başladı “16 yıldır neden yapmadın” bunu gördükleri için asabileştiler yollarımızı kesmeye çalıştılar.”

Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke

 

BU BORCUN İÇİNDE KUMAR YOK

5 yıl içinde Türkiye´nin gıda ithal eden tarım ürünleri ithal eden kendine yeten bir ülke haline gelmesini sağlayacağız. Diyoruz ki gençlerimize ya iş bulacağız ya da her gencimize aylık 500 TL vatandaşlık maaşı vereceğiz. Onlar diyor ki “Nereden bulacaksın?” Ben de diyorum ki o bakan çocuklarının damatlarının bindiği araçlardan onları indireceğim. Kredi kartı borçları var. 4,5 milyon insan takip altında, hepsinin kapısında bekleyen bir avukat var. Bunları gidermek bizim görevimiz. Bu borcun içinde kumar yok, geçim derdi var, ödeyemediği kirası var. Biz bu borçları bir defalığına silip milleti rahatlatacağız.'

 

TİKA´YI KAPATACAKMIŞIM

'Size bir şey söyleyeyim genelde yalancılık çok tutar ama Sayın Başbakan nasıl yaptı şaşırdım. Ben TİKA´yı kapatacakmışım. Ben TİKA´yı değil TRT´yi, YÖK´ü kapatacağım. Ben o kurumlardaki kötü düzeni yola getireceğim…TİKA yılda 4 milyar dolar harcıyor sizin paranızdan. Bu parayı nereye harcadıklarını soracağım ağalara. TRT yılda 2.5 milyar türk lirası harcıyor. Senin çocuğun açken birilerine peşkeş çekilen o TRT´yi satacağım kardeşim. 50 bin çeşit öğretmen oldu. Hepsini kadrolu öğretmen haline getireceğim. Bugün hanımefendiler size sesleniyorum. Bugün çocuklarınız Ak Partiden kağıt getirmeden taşeron işçisi olabiliyor mu? Uzman çavuş olabiliyor mu? Ama onların çocukları trilyonlarla oynuyor. Sorular çalınıyor. Şimdi buradan ilan ediyorum KPSS´ye girmiş ve hakları çalınan çocuklara haklarını iade edeceğim” dedi. Haber: Kenan KUZUCU