BİZ, EĞİTİM VAKFIYIZ

Başkan Baykal, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vererek Kırıkkale´de 8 bin üyesinin bulunduğunu dile getirdi. Üyelik şartlarında 18-35 yaş sınırı olduğunu ifade eden Baykal, “Biz, eğitim vakfıyız. Çıktığımız bu yol zorlu ve meşakkatli bir yol.” ifadesinde bulundu.

 

BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE EŞİTİZ

Baykal, Türkiye Gençlik Vakfının herhangi bir siyasi yapısının olmadığını bütün siyasi partilere eşit olduğunu söyledi. Amaçlarının ise Kırıkkale´de bir gençlik hareketi başlatmak istediklerini ifade etti.  Baykal, Türkiye Gençlik Vakfı´nın kuruluş amacından yapacakları çalışmalar ve ürettikleri projeler hakkında geniş bilgi verdi.

 

İLİMİZDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Baykal, vakıfın yaklaşık 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın direktifleriyle kurulmuş bir vakıf olduğunu AK Parti Gençlik Kollarına alternatif olarak kurulan bir kurum olmadığını asıl amaçlarının ecdadın vakıf kültürünü günümüze uyarlamak olduğunu belirtti. Baykal “İnşallah bu vizyon ve misyon üzerine vakfımız illere temsilcilikler açmıştır. Türkiye Gençlik vakfı bütün illerde yapılandırmasını sürdürüyor. 33 ille birlikte Kırıkkale aşamasını da gerçekleştirdi. İnşallah ilimizde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz´´ şeklinde konuştu.

 

BİZ SİYASİ BİR YAPILANMA DEĞİLİZ

“Baykal, “Biz siyasi bir yapılanma değiliz. Bizim yapımız tamamen vakıf geleneği üzerine. Vakıfçılık maalesef ülkemizde şuan üzerinde durulan bir mesele değil. Halbuki tarihin tüm dönemlerinde Hz. İbrahim´den itibaren vakıfçılık geleneği başlamıştır. Hz. İbrahim Hz. Cebrail´i gördüğünde onun zikri üzerine sürüsünü katletmek istiyor. Fakat onun melek olduğunu öğrendikten sonra sürüyü satıp inanlara tazyik ediyor.”

 

OSMANLI TAÇLANDIRMIŞTIR

Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu

“Vakıfçılık sistemi bizim inanç sisteminde Hz. İbrahim´den itibaren başlamıştır. Vakıf geleneği bizim dinimizde Osmanlı taçlandırmıştır. Osmanlı vakıfçılığın en zirve şeklini temsil etmiştir. Vakıf hibe etme inanlara hibe edip onların kullanılması için oluşturulmuş gelenek. Türkiye´de maalesef Osmanlı´dan sonra vakıf maalesef zayıflamaya başladı ve Türkiye Cumhuriyetinde kurulan vakıflarda pek etkili olmadı” ifadesini kullandı.

 

BÜYÜKLERİMİZ BİZE SAHİP ÇIKACAKTIR

Baykal, Türkiye Gençlik vakfı adı üstünde olduğu gibi gençlik üzerine kurulduğunu vakfın gençlerin her alanda gelişmesine yönelik hizmet etmek olduğunu söyledi. Baykal “ Gençlerimiz çokta geleneğine tarihine kendi değerlerine sahip çıkan bir zihniyet içinde değiller. Bizim AK Parti´nin Gençlik kollarıyla bir paralelliğimizde yok. Biz sadece vakıf kültürü ile gençlerimizin eğitimine üniversitedeki kariyer planlamasına yapacakları tercihlere kadar onların dinamik bir şekilde yetiştirmenin çabası içindeyiz. Bu noktada herkes üzerine düşeni yapacaktır. İlimizin büyükleri inşallah bize sahip çıkacaktır” dedi.