GÜNCEL 10.10.2018 15:51:32
KIRIKKALE´DE AMATÖR SPOR HAFTASI BURUK KUTLANIYOR

KIRIKKALE´DE AMATÖR SPOR HAFTASI BURUK KUTLANIYOR

Sporcularımız Kırıkkale´nin adını duyuracak

 

 

Sporcularımız Kırıkkale´nin adını duyuracak

 

Kırıkkale´de Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde spor adamları ve sporcular akşam yemeğinde bir araya geldi. Programa katılan Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, sporcuların Kırıkkale´nin adını tüm Dünya´ya duyuracaklarını söyledi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ SERGİLENDİ

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Sevgi Yolu´nda bulunan bahçede düzenlenen akşam yemeğine çok sayıda spor camiası, futbol camiası, hakemler ve il temsilcileri katıldı.  Birlik ve beraberlik örneğinin sergilendiği yemekte sporcular bir araya gelerek kaynaşma fırsatı buldu.

 

BURUK PROGRAM DÜZENLENDİ

Buruk bir program düzenlediklerini dile getiren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, “Hakkari´nin Çukurca ilçesinde, PKK´lı teröristlerin Irak´ın kuzeyindeki Zap bölgesinden güdümlü füze ile yaptıkları saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Güngör´ün şehit olduğunu öğrendim. Bunun içinde sporu bir kenara bırakıp acımızı yaşayalım”

 

ÇOK BÜYÜK BİR DEVLETİZ

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan´ın şehit olduğu gece herkesin çok üzgün olduğunu hatırlatan Başkan Zengin, “Saat 10,30 gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde olağan üstü karar alındı. O gün bir şey söylenmişti. Biz çok büyük bir devletiz. Çok büyük bir milletiz. Bunun üstesinden geleceğiz. Ben inanıyorum biz bu işin üstesinden gelip o katillere güzel bir cevap vereceğiz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet geride kalan ailelerine ise başsağlığı dilerim” diye konuştu.

 

HASBİHAL ETME FIRSATI BULDULAR

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Kırıkkale´den bir şehidimizin olduğunu dile getirerek, “Bu saldırıyı düzenleyenlere lanet okuyoruz. 2018 – 2019 Amatör Futbol Sezonunun açılışını özellikle bu güne denk getirdik. Spor camiasını, futbol camiasını, hakemlerimizi ve il temsilcilerimizi bir araya getirerek hasbihal etme fırsatı buldular. Amatör spora bir farkındalık oluşturmak için bu gibi programlarımıza devam edeceğiz” dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençleri spora yönlendirmek için çalıştıklarını söyleyen Özdemir, programa katılanlara teşekkür etti.

 

HAFTANIZ HAYIRLI OLSUN

Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz ise ‘Amatör Spor Haftası´ hayırlı olmasını dileyerek, “Amatör Spor ile ilgilenmek profesyonel bir bakışla ama amatör bir ruhla yapmak hep tavsiye edilir. Buda başarının anahtarıdır. Amatörce bu işi yapmak benim için bambaşka bir değer taşıyor. Şehidimizin olması dolayısıyla üzüntülüyüz. Terörle mücadele, bu bayrak için mücadele, bu ülke için mücadele sadece sınırda nöbet tutarak olur ama yeri gelir bir spor müsabakasında şampiyon olarak bayrağı göklere çektirmekte bir mücadeledir”

 

ACIMIZI TÜRK GİBİ YAŞARIZ

“Herkes yaptığı işin en iyisini yapmalı. Yapılan iş kutsaldır. Elbette ki şehitlerimiz olduğunda acımızı bir Türk gibi yaşarız. Hayatın da doğal akışını bozmamamız lazım. Zaten terörün amacı o. Bazı ülkede bomba patlayınca millet spor müsabakalarına, sinemalara gitmemeye başladı. Hayat deyim yerindeyse durdu. Terörün o amacına hizmet etmemek lazım. Biz acımızda yaşarız, hayatımızı da devam ettiririz. Bu vesile ile tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından Murathan Önder tarafından Kur´an-ı Kerim okundu. Müftü Şahin Yıldırım tarafından ise dua edildi. Program sunulan ikramlar ile sona erdi. Haber: Kenan KUZUCU

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024