Kırıkkale´de 10 bin 570 göçmen yaşıyor

 

Birleşmiş Milletler(BM) tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edilen ve her yıl 18 Aralık´ta kutlanan “Uluslararası Göçmenler Günü” münasebetiyle, Kırıkkale´de yaşayan göçmenlerden oluşan bir heyet Vali Yunus Sezer´i ziyaret etti.

 

GÖÇMENLER VALİ SEZER´İ ZİYARET ETTİ

Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan ile birlikte ilimizde yaşayan Iraklı, Suriyeli, Afganistanlı ve İranlı göçmenleri makamında kabul eden Vali Yunus Sezer,  18 Aralık Göçmenler Günü´nün dünya çapında yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflediğini belirterek Göçmenler Günü´nü kutladı.

Kırıkkale’de 93 araç trafikten men edildi Kırıkkale’de 93 araç trafikten men edildi

 

ERDOĞAN BİLGİ VERDİ

Ziyarette, Irak, Suriye, Afganistan ve İran´lı göçmen misafirlerle bir süre sohbet eden Vali Sezer, daha sonra İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan´dan ilimizde yaşayan göçmenler hakkında bilgi aldı. Ziyarette, iki göçmen  öğrencinin İstiklal Marşımızın iki kıtası ile Bayrak adlı şiiri okumasının ardından Vali Sezer, öğrencilere günün anısına hediyeler verdi. Kırıkkale genelinde 3 bin 787 Irak, bin 765 Suriye, 3 bin 827 Afgan, 664 İran ve diğer ülkelerden 527 olmak üzere toplam 10 bin 570 göçmen bulunuyor. Haber Merkezi