Kırıkkalegücü Spor kulübü tarafından 8. Geleneksel Yılın Spor adamları ödül töreni Kırıkkale Kültür Merkezinde düzenlenen törenle yapıldı. Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine MHP Kırıkkale Belediye Başkanı Adayı Mustafa Pekdoğan, DP Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü, Spor camiasının ileri gelenleri, Kırıkkalespor Yönetim kurulu, futbolcular, taraftarlar, iş adamları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, Kırıkkalespor taraftarları ve kalabalık bir davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Spor tesislerinin uzaklığı sıkıntı

Kırıkkalegücü Spor kulübü Başkanı Güven Gündüz, yaptığı konuşmada geçen yıllarda Türkiye çapında ödül töreni yaptıklarını bu yıl ise yerel anlamda yapılmasına karar verdiklerini belirtti. Gündüz Kulüp olarak faliyetlerine başlayalı 17 yıl olduğunu ödül törenlerini ise 8. Yaptıklarını söyledi. Gündüz Ödül törenin geleneksel hale gelmesinden mutlu olduklarını ifade ederek ' Gerçekleştirdiğimiz bu törende Kırıkkale'nin Ulusal ve uluslar arası alanda başarı göstermiş spor adamlarını ve sporcularını ödüllendirmek istedik. Buradan yetkililerden bir isteğimiz var. Özellikle spor salonları konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Mevcut spor tesislerinin şehirden uzakta olması bizleri üzmektedir. Her ilde spor salonları merkezde iken bizim ilimizde merkez dışındadır. Bu konuya yetkililerin el atmasını dört gözle bekliyoruz. İki yıl önce şehrimizin profesyonel takımı bölgesel lige düşmüştür. Dört büyük takım taraftarlarından bir kısmı Kırıkkale meydanında şampiyonluğu kutlamış. Bu beni ve bir çok spor adamını çok üzmüştür. Bizim cenazemiz ve matemimiz varken hiçbir takım tur atamaz. Tur atacak bir takım varsa o da Kırıkkalespor'dur' dedi.

Taraftarlardan tam destek

Kırıkkalespor taraftarları tribünlerde olduğu gibi düzenlenen ödül töreninde Kültür Merkezini yaptıkları tezahüratlarla adeta çınlattılar. Taraftarlar Kırıkkalespor'a sahip çıkılması yönünde destek istediler.

Ödüller dağıtıldı

Konuşmaların ardından Kırıkkalegücü Spor Külübü tarafından ödüle layık görülenlere isimlere ödülleri tek tek verildi.

Ödüle layık görülen isimler

Yılın Belediye Başkanı : Ahmet Sungur (Yahşihan Belediye Başkanı)

Yılın Oda Başkanı: Ekrem Gök (Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı),

Yılın İl Müdürü : Rifat Ünlü (Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü),

Yılın Kulüp Başkanı : Metin Karakuş (MKE Kırıkkalespor Başkanı),

Yılın İş Adamı : Bahadır Karayel (İş Adamı-Müteahhit),

Yılın Markası: Özgür Torun (Altunbilekler AVM),

Yılın Taraftar Grubu : Deniz Eren Öztürk (Muhafızlar),

Yılın Teknik Direktörü :Hüseyin Cengiz (MKE Kırıkkalespor),

Yılın futbolcusu : Uğur Kütük (Kırıkkalespor)

Yılın İl Temsilcisi : Salih Işıkoğlu (Güreş İl Temsilcisi),

Yılın Spor Markası : Nurullah Gonca (GNG Sport),

Yılın Sporcusu : Yasemin Keskin (İstiklal Ortaokulu),

Yılın Takımı : Esra Apaydın (Softbol Milli Takımı),

Yılın Beden Eğitimi Öğretmeni : Fikri Özcan (Softbol Milli Takım Antrenörü), Yılın futbol Hakemi : Dursun Can (Klasman Hakemi)

Yılın Medyası : Atilla Yılmaz (Manşet Gazetesi),

Erhan Göğem (DHA-Yenigün Gazetesi),

Veli Yılmaz (İHA Muhabiri),

İbrahim Yaman (Kanal Siyaset),

Ferman Ayberk Gök (Pusula Gazetesi),

Burak Can (Bayrak Gazetesi),

Fatih Gencer (Haber 71 Gazetesi),

Barış Başar (Ayrıntı Gazetesi),

Spor'a destek veren iş adamları:

Muzaffer İlhan,

Seçkin Erdoğan,

Nizamettin Ayyıldız,

Muhsin Güloğlu,

Ayhan Taşoğlu,

Bülent Yıldırım

NOTLAR

Yılmaz ödülünü daha sonra verilecek

Gazetemiz Spor Sorumlusu Atilla Yılmaz Kırıkkalegücü Spor külübünün Ödül töreninde ödüle layık görülen isimlerdendi. Ancak Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cengiz Selci'nin babasının vefatı nedeniyle ödülünü alamayan Yılmaz'a önümüzdeki günlerde verileceği bildirildi.

Duayene bir ödül daha

Kırıkkale'de yaklaşık 42 yıldan bu yana gazetecilik mesleğini icra eden halen DHA Muhabirliği yapan Erhan Gögem'e bir ödülde Kırıkkalegücü Spor Kulubünden geldi. Gögem'in ödülü

Babadan Oğluna

Eski Gençlik Spor Müdürü Üzeyir Karayel, Kırıkkalespor'a desteklerinden dolayı ödül almaya hak kazanan iş adamı oğlu Bahadır Karayel'e ödülünü verdi. Ödül töreninde Babadan oğla ödül verilmesi alkış aldı.