GÜNCEL 20.08.2014 19:09:27
Kırıkkale bizim için önemli bir yer

Kırıkkale bizim için önemli bir yer

Ar –Kar Limak Beton Temsilcilinin Kırıkkale kurmuş olduğu ikinci Beton santrali yapılan törenle açıldı. Açılışta bir konuşma yapan Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir yatırımlarına devam edeceklerini hedeflerinin beto

 

İlimizde inşaat sektörüne yönelik yatırımlar devam ediyor son olarak Ar –Kar Limak Beton Temsilcilinin Kırıkkale kurmuş olduğu ikinci Beton santrali dün yapılan törenle açıldı. Açılışa Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in yanı sıra , Ak Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı, Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay,Emniyet Müdürü Hasan Onar, Jandarma Alay komutanı Albay Harun Karabulut, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, AK parti İl yöneticisi Bahadır Kılıç il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

80 kişilik istihdam

Ar –Kar Madeni Nakliyat İnşaat Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Duran Aras Limak Holding Yönetim kurulu Başkanı Nihat Özdemir’e kendilerine güvendikleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında  ülkedeki ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde ikinci yatırımlarını yaptıklarını söyledi. Aras “İnşaat sektörü ilimizde olduğu gibi ülke genelinde de gelişiyor. İkinci beton santrali ilimiz için gereksim idi. Böyle bir projenin  içinde yer aldık.  Elmadağ-Ankara-Kırıkkale üçgeninde ihtiyaca karşılık verecek bir tesis oluşturduk. Bize bugüne kadar tüm hizmetlerimizde destek veren Nihat Bey’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Tesiste şu anda 47 Kırıkkaleli istihdam ediyoruz Santralin tam olarak hizmete girmesi ile bu sayı 80’i bulacak. İlimizin istihdamına da katıkı sağladığımız için sevinçliyiz” dedi.

Kırıkkale bizim için önemli bir yer

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir yaptığı konuşmada 2004 yılında çimento sektörüne Kurtalan Çimento fabrikasını alarak girdiklerini yaklaşık 10 yılda büyük ivme kazandıklarını söyledi. Özdemir “Bugün 11 çimento fabrikası ile Türkiye’nin en büyük üçüncü çimento işletmecisi olarak hizmet vermekteyiz.Yatırımlarımız hızla devam etmektedir.Mevcut fabrikalarımızı büyütüyoruz. Mevcut fabrikalarda kurmaya devam ediyoruz. İnşallah 2014 yılının sonunda Türkiye’nin ikinci büyük üreticisi olacağız.Ankara Temelli ve Gaziantep Kilis’te birer fabrika kuracağız. Beton işinde çalışacak ciddi arkadaşlar bulalım hem o arkadaşlar gelişsin hem de sektör gelişsin düşüncesi ile bu işe girdik. Bu sistemle Türkiye’nin pek çok yerinde beton santralini açtık ve açmaya devam ediyoruz. Kırıkkale bizim için önemli bir yer.Burada Ar-Kar grubu ile çalışma kararı aldık.kendilerinden  çok memnunuz. Bekletmeden en kaliteli betonu veren bir firma olarak nitelendiriliyor.Ar-Kar çalışanları bu ciddiyetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.İnşallah daha büyüsünler buradan Ankara’ya Ankara’dan da ülkenin dört bir yanına açılsınlar” ifadesini kullandı.

Bu yatırımda ilimiz için önemli bir yatırımdır

AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal yaptığı konuşmada tesisin ilimize kazandırılamasın da emeği olanlara teşekkür etti. Köksal “ Türkiye Çin’den sonra dünyada ekonomik anlamda büyüyen ikinci ülke.Büyüme sektörünü inşat sektörü çekiyor. Yoğun bir şekilde artış yan sanayileri de geliştiriyor.İşte şuanda açılışını yaptığımız santralde bu yan sanayi kuruluşlarından birisi.Kısacası Türkiye gelişiyor yeni inşaatlar yapılıyor. Bunun için hazır ve iyi betona ihtiyaç var. İyi beton o an için değil geleceği kurtarma adına da büyük önem arz ediyor” ifadesini kullandı. Nihat Özdemir’in sektörde  Türkiye ikincisi olmasını desteklerini belirterek “ Nihat bey bir hedef koyduysa gerçekleştirir. Onun bu hedefi yeni istihdam demektir. Tıpkı bu yatırım gibi. Bu yatırımda ilimiz için önemli bir yatırımdır” ifadesini kullandı.

Özel Sektör yatırımı şart

Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı konuşmada tesisin hayırlı olmasına diledi. Ar Kas yönetim kurulu üyelerine seslenerek “ Durmak yok. Nihat bey buraya geldi ise ülkemizde bir çok prestij sahibi projeye imza atan  özelleştirme çalışmalarında sık sık adını duyduğumuz bir firmanın Kırıkkale’ye gelmesinden büyük iftihar duyuyoruz. Kırıkkale denince aklımıza MKE geliyor TÜPRAŞ Rafinerisi geliyor.  Ciddi manada özel bir sektörü ilimizde göremiyorduk. Son yıllarda ciddi manada enerji sektöründe, tarım sektöründe ulaştırma da ciddi manada gelişmeler var. Nihat bey buraya da el attığına göre demek ki burada bir hareketlilik var.Kırıkkale’de yapılan çalışmalardan büyük mutluluk duyuyoruz.Özelikle Silah Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız son aşamaya geldi.İki milyon liralık ilde ki yatırımlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu

Açılış yapıldı

Konuşmaların ardından Ar –Kar Limak Beton Temsilcilinin Kırıkkale kurmuş olduğu ikinci Beton santralinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Vali Ali Kolat, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ar-Kar Yönetim Kurulu  başkanları Duran Aras, Dursun Aras, Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay,Emniyet Müdürü Hasan Onar, Jandarma Alay komutanı Albay Harun Karabulut  keserek beraber yaptılar. Açılışın ardından tesisi gezen heyete Ar-Kar Yönetim Kurulu  başkanları Duran Aras tesis hakkında bilgi verdi. Program tesis çalışanları ile yapılan hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024