Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 27.09.2019 17:34:54
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ´NİN ÇITASI DAHA DA YÜKSELECEKTİR

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ´NİN ÇITASI DAHA DA YÜKSELECEKTİR

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 1 yıllık faaliyet raporunu aktararak; kısa dönem, orta vade ve uzun dönem deki projeler hakkında bilgiler verdi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 1 yıllık faaliyet raporunu aktararak; kısa dönem, orta vade ve uzun dönem deki projeler hakkında bilgiler verdi.

 

DİJİTAL ÜNİVERSİTE

Kırıkkale Üniversitesi Toplantı Salonunda basın mensuplarına üniversitenin 1 yıllık faaliyet raporunu sinevizyon gösterisinde bilgiler aktaran Kırıkkale Üniversitesi Prof. Dr. Ersan Aslan, 2018 – 2019 yılındaki hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hedeflenen çalışmaları hakkında bilgi veren Aslan, “Dijital üniversiteye dönüşmek, KÜSİ akademik kurulu oluşturmak. KÜSİ sektör kurulu oluşturmak. Uluslararası anlaşma sayısını, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak. Teknokentin ek alanının başvurusunu yapmak”

 

HEDEF KIRIKKALE´NİN ADINI DUYURMAK

“Birinci sınıfları şehir ile bütünleştirmek. Engellilere hipoterapi ve öğrencilerimize yönelik veteriner fakültesi binicilik tesisi kurmak. 300 milyon gönül coğrafyamızda Kırıkkale´nin adını duyurmak.

Üniversite bölümlerinden an az birer projeyi Kırıkkale´yi kapsayacak şekilde başlatmak. Özel eğitime muhtaç çocuklarımız için en az bir projeyi hayata geçirmek. Silah İhtisas OSB´ye savunma sanayi şirketlerinin yatırım yapması için girişimlerde bulunmak. Geleneksel okçuluk tesislerini hayata geçirmek. Kariyer günleri düzenlemek. Ulusal kuruluşlarla anlaşma yapmak. Fakülte/Bölüm akreditasyonlarını sağlamak. Bölüm sayısını artırmak” olduğunu söyledi.

 

TEKNOKENT EK ALAN BAŞVURUSU YAPILDI

KÜSİ Akademik Kurulu ve KÜSİ sektör kurulu oluşturulduğunu dile getiren Aslan, “KÜSİ akademik kurulu 14 Aralık 2018 tarihinde kuruldu ve ilk toplantısı Nisan 2019´da gerçekleşti. Ayrıca KÜSİ sektör kurulu ise 14 Aralık 2018 tarihinde kuruldu. İlk olarak  “Üniversite-Sanayi Buluşması” adı altında etkinlik düzenlendi. Ayrıca Üniversitemiz için önemli olan diğer bir husus ise Teknokent ek alanı.  Teknokent ek alan başvurusu ise Nisan 2019´da yapıldı”

 

ÖĞRENCİ ŞEHİR İLE BÜTÜNLEŞİYOR

Birinci sınıfların şehir ile bütünleşmesi için geçen yıl yapılan projenin bu yılda devam ettiğini dile getiren Aslan, “2018-2019 yeni kayıt öğrencilerimizin tamamına şehir turu yapıldı. 2019-2020 programı yapıldı, 23 Eylül´de başladı 11 Ekim´e kadar devam edecek. Engellilere hipoterapi ve öğrencilerimize yönelik veteriner fakültesi binicilik tesisi kurmak için yapılan çalışmalarımız tamamlandı. 7 at alınarak, engellilere hipoterapi ve öğrencilerimize yönelik veteriner fakültesi binicilik tesisi kurulumu büyük ölçüde tamamlandı”

 

EN AZ BİR PROJE KIRIKKALE İÇİN

300 milyon gönül coğrafyamızda Kırıkkale´nin adını duyurmak için yapılan çalışmaların devam ettiğini söyleyen Aslan, “2019 PROF. DR. Fuat Sezgin yılı faaliyetleri üniversitemiz koordinesinde geniş bir coğrafyada devam ediyor. Ayrıca üniversite bölümlerinden an az birer projenin Kırıkkale´yi kapsayacak şekilde başlatılması çalışmalarımızda başarı ile sonuçlandı. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim ve İşbirliği Protokolü imzalandı. Keskin´de görev yapan 240 öğretmene tezli ya da tezsiz yüksek lisans imkanı sunuldu”

 

İBN SİNA PALYATİF BAKIM ÜNİTESİ AÇILDI

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde İbn Sina Palyatif Bakım Ünitesi´nin açıldığını ifade eden Aslan, “Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurulması (%20 Obez) Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurulması (%12 Engelli). Ayrıca Üniversitemizde Özel Eğitim Bölümü de açıldı. Bu bölümün dalları ise Görme, İşitme, Zihin Engelliler Eğitimi, Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim dallarıdır”

 

GELECEK PLANLAR

KISA VADEDE

  • Uluslar arası anlaşma sayısını artırarak, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak
  •  Birinci sınıf öğrencilerinin şehir ile bütünleşmesini sağlamaya devam etmek
  •  Ulusal Şöhretler etkinlikleri gerçekleştirmek
  • Kampüs enerji ihtiyacının alternatif enerjiden karşılanması projesini başlatmak
  •  Keskin çiftliğini çalışır hale getirmek
  • Tıp, diş hekimliği ve veteriner fakültesinin 100 km yarıçapındaki alanda bilinirliğini sağlanmak
  •  2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılını yüz akı ile bitirmek ve kapanış toplantısını yapmak
  •  2020 Üniversite tercihlerinde doluluk oranını artırmak
  •  Araştırma ve uygulama merkezlerinin odaklarında il/ulusal bazda projeler yapmak.

 

 

UZUN VADEDE

 

  • Uluslar arası anlaşma sayısını artırarak, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak
  •  Öğrencilerinin şehir ile bütünleşmesini devam ettirmek
  • Yayın istatistiklerini dünya standartlarına çıkarmak (0.73)
  •  TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50´ye girmek
  • Akredite olmuş fakülte/bölüm sayısını arttırmak (Mevcut = 1 Bölüm, 1 Fakülte)
  •  Bölüm sayısını artırmak
  •  Sanayi ilişkilerini proje bazlı çalışmaya oturtmak
  •  İlgili bütün bölümlerin en az bir proje ile şehre dokunmasını sağlamak
  •  11. Kalkınma Planı öncelikli sektörlerde projeler yapmak
  •  Sanayi Siciline kayıtlı 334 işletmemizin finansmana erişiminde proje bazlı destek olmak

Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024