GÜNCEL 20.11.2020 15:29:07
Kırıkkale, Türkiye´nin ulaşım ağı merkezidir

Kırıkkale, Türkiye´nin ulaşım ağı merkezidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2021 Yılı Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Kırıkkale´nin 43 ilin geçiş noktasında olduğunun altını çizerek, “Tür

ULAŞIM AĞI SIK SIK YIPRANIYOR

 

Kırıkkale´nin, Türkiye´nin merkezinde ve 43 vilayetin geçiş noktasında bulunması hasebiyle, ulaşım ağlarının da merkez noktasında yer alan bir il olduğunu vurgulayan Öztürk, “Elbette bu yoğunluk, Kırıkkale üzerinden geçen kara ve demir yollarının da sık sık yıpranmasına yol açmakta, yenilenme ve geliştirilme ihtiyacını doğurmaktadır” diye konuştu.

 

ON METRE GENİŞLİK YETERLİ DEĞİL

 

Sorunları ve ihtiyaçları bizzat yerinde tespit ettiklerini ifade eden MHP Kırıkkale Milletvekili Öztürk şöyle konuştu: “32 kilometrelik Sulakyurt-Balışeyh Karayolu Projesi, Kırıkkale için önemli bir projedir. Ancak zaten 8 metre olan bu yolun genişliği sadece 2 metre genişletilerek, 10 metreye çıkarılmıştır. Yöre halkının ve bizlerin de itirazı bu noktada başlamaktadır. Çünkü 10 metrelik gidiş-dönüş tek şerit olacak bir yol, geniş hacimli iki aracın yan yana geçmesine izin vermeyecektir.”

 

BİÇERDÖVERİN GEÇEBİLMESİ İÇİN 30 DAKİKA BEKLEDİK

 

“Daha geçtiğimiz günlerde kendi ilçem Sulakyurt´a giderken, karşılıklı olarak yolu kullanan ve her birinin genişliği 4 buçuk metrenin üzerinde olan iki biçerdöver ve aksamlarının geçmesi için neredeyse 30 dakika bekleme yapmak zorunda kaldım. Yüzde 20´nin altında kalan bu yolun, vizyoner bir bakış açısıyla, daha işin başındayken 12 metreye çıkarılması elzemdir. Bu bakımdan, gelecek 50-60 yıl da hesaba katılarak, henüz yer teslimi yapılmış ve 73 milyon TL´ye mal olacak olan projede yer alan yol genişliğinin yol güvenliği ve yüksek standart seviyeli olması için en azından 12 metreye çıkartılarak, daha kullanışlı hale getirilmesini Bakanlığımızdan daha işin başındayken talep etmekteyiz” dedi.

 

“TADIM KAVŞAĞI”, ÖLÜM KAVŞAĞI OLMASIN!

 

Karakeçili´de “Tadım Kavşağı” olarak da bilinen Kırıkkale-Konya-Kırşehir-Ankara Kavşağındaki görüş kısıtlılığı sebebiyle her yıl çok sayıda kaza meydana geldiğini belirten MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, kavşaktaki görüş kısıtlılığının ve diğer engelleri ortadan kaldıracak fiziki düzenlemelere duyulan ihtiyacın, her geçen gün daha da arttığını belirtti.

 

KARAKEÇİLİ´NİN ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

 

Yine Karakeçili´den Ankara yönüne gidişte, ilçeden 200 metre ileride solda kalan Kumluca Mevkiine (Yeşilevler Mahallesi) ilçe yönünden giriş olmadığından, bu mevkide yaya veya araçla geçişlerde çok sık kazalar yaşandığını kaydeden Öztürk, “Bu bölge için de Bakanlığımızdan uygun bir çözüm yolunun bulunmasını beklemekteyiz,” diye konuştu.

 

ANKARA-KIRIKKALE BANLİYÖ HATTI YENİDEN ÇALIŞMALI

 

Kırıkkale-Ankara arasındaki karayolu ulaşımındaki yoğunluğun alternatif olarak demiryolu ulaşımını da zorunlu kıldığının altını çizen MHP´li Öztürk, “Uzun süredir faaliyeti durdurulan Ankara-Kırıkkale Banliyö Treni Hattının, bir an önce faaliyete geçirilmesi tüm Kırıkkaleli hemşehrilerimizin beklentisi halindedir,” dedi.

 

ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARI´NDA EN AZ İKİ BATTI ÇIKTIYA İHTİYAÇ VAR

  

Kırıkkale´de çevre yolunun yapılmasıyla, o dönem Kırıkkale Belediyesine devrolan Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde en az iki battı çıktı kavşağa acil ihtiyaç duyulduğunu belirten MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, “Bu projenin, belediyenin imkânlarıyla yapılamayacağı, geçtiğimiz aylarda Kırıkkale Belediyesi tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına arz edilmiştir. Bu projeyle ilgili olarak da bakanlığımızın desteğinin sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

MOBİL İNTERNET AĞI İYİLEŞTİRİLMELİ

 

Yapımı devam eden Bahşılı-Karakeçili-Kulu Yolu, Kırıkkale-Keskin-Kırşehir Yolu ve Ankara-Kırıkkale-Delice Yoluyla ilgili çalışmaların da hızlandırılmasının, trafik ve can güvenliği bakamından önemli olduğuna vurgu yapan MHP Kırıkkale Milletvekili Öztürk, tüm eğitim öğretim kurumlarının uzaktan eğitime geçtiğini, ancak Kırıkkale´de halen 66 mahallemizde mobil internet çekmediğini ve öğrencilerimizin aileleriyle birlikte mağduriyet yaşadıklarını belirterek, “Bakanlığımızın bu konuyu çözüme kavuşturmasını beklemekteyiz,” dedi. Haber: Kenan Kuzucu


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024