'Tarım Sektörü 2. İstişare Toplantısı' Kırıkkale Valisi Yunus Sezer başkanlığında yapıldı.

 

ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ  

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu´ndaki toplantıda konuşan Vali Sezer, Sanayiciler ve Turizmcilerle yapılan  Çalıştayların ardından bugünde Tarım Çalıştayı için bir araya gelindiğini söyledi. Bu çalıştayda Kırıkkale´nin tarımla ilgili gelecek vizyonuna katkıda bulunacak ortak fikirler oluşması gerektiğinin önemine değinen Vali Sezer, “ Bize idare olarak ev ödevi verin ´Tarımla ilgili size şu sorumluluğu veriyoruz, Kırıkkale olarak da sizden şunları bekliyoruz ´ şeklinde bize ödev verin. Bu çalıştayın asıl amacı o “ dedi.

 

301 BİN HEKTAR TARIM ARAZİMİZ VAR

Kırıkkale´de 301 bin hektar tarım arazisi olduğunu ve bunun ancak yüzde 11´inin sulanabildiğine işaret eden Vali Sezer, sulama imkanı olan yüzde 89´lık kısımda ise sulama yapılmadığını belirterek “Kırıkkale´nin hububat eksenli bir tarım yapısı var. İlimizde buğday ve son yıllarda kışlık nohut ekimi yapılıyor. Ama ekmiş olduğumuz hububat ve buğday da ancak yem bitkisi olarak kullanılıyor” dedi.

 

PAZAR KABİLİYETİ VAR  

Pazar kabiliyeti olan, pazarda rekabet edebilecek ürünler üretilmesi gerektiğine işaret eden Vali Sezer, üretilen ürünlerin al benisi ve tanıtımının olması gerektiğini ifade etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ise, 2016 yılında yapılan istişare toplantısında sektördeki bütün paydaşlarla bir araya gelerek Kırıkkale tarımının yol haritasının çıkarıldığını belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi 12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi

 

SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

Toplantıda, sıra ile söz alan paydaşlar sektörle ilgili bilgi sorunları dile getirerek, çözüm yolları konusunda önerilerini iletti. Toplantıya Vali Sezer´in yanı sıra, 26.Dönem Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Birlik Başkanları, Oda Başkanları ve üreticiler katıldı. Haber Merkezi