Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 17.12.2018 11:26:01
KIRIKKALE ŞEHİR KİMLİĞİNE BÜRÜNECEK

KIRIKKALE ŞEHİR KİMLİĞİNE BÜRÜNECEK

KIRIKKALE ŞEHİR KİMLİĞİNE BÜRÜNECEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar, bir şehrin şehir kimliğine bürünmesi için ivedilikle yapılması gereken çalışmaların ve projelerinin olduğunu söyleyerek, MHP ile Kırıkkale´nin projeler şehri olacağını dile getirdi.

 

ŞEHRİ BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ

MHP´li Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar, gazetemizi ziyaret ederek Gazetemiz imtiyaz sahipleri Cengiz Selci ve Sırrı Zengin ile bir süre görüştü. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Kırıkkale halkının teveccühü ile Başkan olacağını söyleyen Başkan Adayı Yarar, şehrin her yerini ele alan projelerinin olduğunu ve bu projelerle şehri bütünleştirmek istediklerini söyledi.

 

PROJELERİMİZİ İNCELEYİN

Altyapı ve üstyapı hizmetleri olan yol, su ve ulaşım ile personel maaşlarının tam ve zamanında ödenmesinin belediyenin asli görevlerinden olduğunu belirten Yarar, “ Rutin işleyiş içerisinde gerçekleştirilecek olan bu tarz çalışmalarının proje kapsamında gösterilmesi ise abestir. Dolayısıyla, projelerimizle bir şehrin şehir kimliğine bürünmesi için ivedilikle yapılması gereken çalışmalarımızı ve projelerimizi inceleme fırsatı bulabilirsiniz”

 

KIRIKKALE HER ŞEYİ HAK EDİYOR

Bir taraftan Kırıkkale´nin günlük yaşadığı problemlerden bahseden, diğer taraftan bu problemleri ortadan kaldıracak projeleri sıralayan Yarar, Kırıkkale´de imar, su, ulaşım, sosyal alan, park, istihdam, müze gibi başlıca sorunları olduğunu, bu sorunları ortadan kaldıracak projelerin hazır olduğunu söyledi. Yarar “Kırıkkale´de emeklilerimizin, hanımlarımızın, gençlerimizin kullanabileceği sosyal alana, müzeye, Şehrimizin büyük sorunu olan Sokak hayvanları ve rehabilitasyon merkezine ihtiyacımız var. Şehrimiz daha iyisini hak etmiyor mu? Bence hak ediyor”

 

MUTLU, ÇALIŞAN, ÜRETKEN BELEDİYE

“Şöyle bir bakacak olursak Belediye Meclisi 2019 bütçesini 215 milyon olarak belirledi. Kısa bir hesapla personelin maaşı bu bütçenin 3´te birine tekabül ediyor. Öyleyse personelin maaşını ödeyememe gibi bir durum söz konusu değildir. Hele bizim dönemimizde asla olmayacaktır. Bizim düşüncemiz maaşını zamanında alan, mutlu çalışanlı, üretken belediyecilik modelidir. Personelimiz mutlu ve huzurlu olursa daha üretken olacağına inanıyoruz. Bu durumdan şehrimizde daha kaliteli hizmet alacaktır diye düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

 

SOSYAL ALAN SIKINTILARIMIZ VAR

Kırıkkale´de sosyal alan sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Yarar “Ticari mantıkla düşündüğünüz zaman önceliğimiz kendi sermayemizi Kırıkkale´mizde tutmamız gerekiyor. Bir araştırma yaptırdım sadece hafta sonları ortalama 10 bine yakın hemşerimiz sosyal alan eksikliğinden Ankara´ya gitmek zorunda kalıyor. Hemşerilerimiz Ankara´ya giderek Mavi Göl gibi, gençlik parkı gibi, AVM gibi yerlerde zaman geçiriyor. Bu hemşerilerimiz ortalama 500 TL harcasa toplamda 5 milyon TL şehrimizden gidiyor demektir. Biz bu parayı şehrimiz ekonomimize kazandırmak için hemşerilerimizi Kırıkkale´mizde tutacak sosyal alan eksikliğini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bizim bu sorunları ortadan kaldıracak projelerimiz hazır. Hem de büyük maliyet ödemeden, kendi imkanlarımızla hayata geçirilebilecek projeler” ifadesini kullandı.

 

Belediye Başkan adayı Yarar önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek tüm projelerini kamuoyu ile paylaşacağını da sözlerine ekledi. Haber: Kenan KUZUCU

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024