GÜNCEL 22.11.2019 13:38:23
  Kırıkkale, Orta Anadolu´nun yıldızı

Kırıkkale, Orta Anadolu´nun yıldızı

Kırıkkale, Orta Anadolu´nun yıldızı

ÖZTÜRK SORDU, HULUSİ AKAR CEVAPLADI

 

Kırıkkale, Orta Anadolu´nun yıldızı

 

TBMM Plan Bütçe Görüşmelerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk damga vurdu. Milli Savunma Bakanlığı plan bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli Savunma Komisyonu üyelerine Milli Savunma Sanayinde Kırıkkale´nin sorunlarını dile getiren Öztürk, Kırıkkale´nin Orta Anadolu´nun yıldızı olabilmesi için pozitif ayrımcılık bekliyorum dedi.

 

KIRIKKALE´NİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, Milli Savunma Bakanlığı Plan Bütçe Görüşmelerinde söz alarak ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´a ithafen yaptığı konuşmada Kırıkkale´nin sorunlarını dile getirerek 'Seçim bölgemiz Kırıkkale´de faaliyetini sürdüren MKE Kurumu Genel Müdürlüğüne ait fabrikalardan kısaca bahsetmek istiyorum. Kırıkkale´nin orta Anadolu´nun parlayan yıldızı olabilmesi adına savunma sanayi ve teknolojileri projelerinde seçim bölgeme pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Yine bu alanda Kırıkkale´de bulunan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcılar için cazip hale gelebilmesi için Bakanlığınızın yatırım teşvikleri ile vergisel istisna muafiyetler getirilmesi adına girişimlerde bulunulması, Savunma Sanayi ve ArGe Faaliyetleri projelerinde Kırıkkale´nin öncelikli olarak görülmesi, MKE´nin daha aktif kullanılması konularında Kırıkkale Milletvekili olarak yardımlarınızı hasseten bekliyorum”

 

YATIRIMLARLA GELİŞTİRİLECEK PROJELERE İHTİYAÇ VAR

“Sayın Bakanım değerli üyeler Kırıkkale´nin hem savunma sanayi sektöründe hemde petrol ürünleri sanayinde gerekli alt yapısı vardır. Şimdi mevcut olan bu alt yapıyı modernleştirecek  yatırımlarla geliştirilecek projelere ihtiyacı vardır. Bu bakımdan MKE Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan modernizasyon ve geliştirme faaliyetlerine öncelik verilmelidir. Zira seçimde gezdiğimizde bazı fabrikalarda bazı tesisatların çok eski olduğunu gördük. Onların günün şartlarına göre modernize edilmesi gerektiğine bizzat müşahede etmiş durumdayım. Eminim ki sizde bu konuyu biliyorsunuzdur. O bakımdan sizin de bu konudaki hassasiyetlerinizi hassaten yine bekliyoruz. Yine MKE´nin silah fabrikasının özelleştirileceğinden 2020 yılı için sipariş almadığına dair bir bilgi var. Bu doğrumudur değil midir bilmiyorum ama yanlış olduğu kanaatini taşımakla beraber, zatıalinizin bu konuya açıklık getirilmesinin yerinde olacağını düşünüyorum' dedi.

 

MKE ÖZELLEŞMEYECEK

Öztürk´ün bu sözlerinden sonra Bakan Hulusi Akar MKE´nin özelleştirilmeyeceğinin ve modernize edileceğinin müjdesini verdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'MKE´nin özelleştirilmesi söz konusu değil. Özel sektör nasıl çalışıyorsa, benzer bir yöntemle modernize edilecek' dedi. İHA ve SİHA´ların yüzde 90´ının yerli. Şu anda ülkemiz çok şükür İHA ve SİHA´ları ihraç edecek duruma geldi diyerek MKE´nin özelleştirilmeyeceğini ifade etti. Haber: Emel Selci

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024