Bu habere dikkat! Yaz geldi Kene ısırması nasıl anlaşılır? Bu habere dikkat! Yaz geldi Kene ısırması nasıl anlaşılır?

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Birimi tarafından 2007 yılından beri Kırıkkale´de uyguladığı, 2014 yılında ise ülke genelinde uygulamaya konan florlü vernik uygulamasında, 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde ülke genelinde birinci il olarak önemli bir başarıya imza attı. 

FLORLÜ VERNİK UYGULAMASI
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde başlatılan Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında 60 ayını doldurmuş anasınıfı ile ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik uygulanan florlü vernik uygulaması basit doğası, kolay uygulanabilirliği nedeniyle tercih sebebi oluyor. Uygulamadaki yüksek doz flor sayesinde gelişme çağındaki çocuklarda önemli bir çürük korunması sağlandığının altını çizen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, anaokulu programında ve ilkokul uygulamalarına, çocuklara ulaşımın kolay olmasının ulusal programın en önemli avantajı olduğuna dikkat çekti. 

TÜM DÜNYADA KABUL GÖRMEKTEDİR
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Tiftikçi “En önemlisi, bu yaş grubu çocuklarda yeni yeni sürmeye başlayan 6 yaş dişinin maturasyonu sırasında florürle düzenli teması sağlanmış olacaktır. İlimizde 2007, Ülkemizde 2014 yılından beri sürdürülen koruyucu okul flor vernik programı gereği ağız ve diş sağlığı birimimizce; il genelinde koruyucu uygulamalar sürdürülmektedir. 2017-2018 eğitim öğretim yılında birimimiz ülke geneli başarı sıralamasında birinci olmuştur. Bu uygulamanın esas amacı, Ağız ve Diş Hastalıkları, 2016 yılı TÜİK verilerine göre, 0-6 yaş grubu çocuklarda ilk beş hastalık arasında, 7-14 yaş grubunda ise % 23.4 ile ilk sırada yer alması nedeniyle önemlidir. Bu hastalık önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmekte ve mücadelede tedaviden çok koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulaması gerektiği tüm dünyada kabul görmektedir” dedi.  Haber Merkezi