MHP’li Öztürk, “Milli Kader Milliyetçi Kararla Bütünleşmiştir!” MHP’li Öztürk, “Milli Kader Milliyetçi Kararla Bütünleşmiştir!”


KIRIKKALE LİSESİ ÇEŞNİĞİR KÖPRÜSÜ VE JAPON PARKINDA

Kırıkkale Lisesi öğretmenleri ara tatil döneminde mesleki çalışma programı kapsamında ilin tarihi, coğrafi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımına yönelik Çeşniğir Köprüsü, Büklükale Bölgesi, Cam Teras, Kaman Japon Parkı ve Müzesini gezdiler.

 

GEZİ FAYDALI OLDU

Okul Müdür Yardımcısı Selami Başar, “Seminer döneminde Kırıkkale Lisesi olarak mesleki çalışma programında yer alan sanatsal ve sportif faaliyetleri gerçekleştirdik, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini tanımak amacıyla bu geziyi düzenledik, gezinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum, katılan öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

 

SELÇUKLU DÖNEMİ ESERİ

Tarih Öğretmeni Recep Erentöz “Çeşnigir Köprüsü Karakeçili ile Köprüköy arasında Kızılırmak üzerinde yapılmış tarihi bir köprüdür. Çeşnigir Köprüsü Selçuklu dönemine aittir. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 13. yüzyıla ait bir eser olduğu tahmin edilmektedir. 1402 yılında Ankara Savaşı´nın yapılacağı alana ilerleyen Timur ordularının bu köprüyü kullandığı rivayet edilmektedir. Çeşnigir Köprüsü, Yavuz Sultan Selim´in Mısır Seferi esnasında Mimar Sinan tarafından yeniden yapılmıştır. Kapulukaya Barajı´nın faaliyete geçmesinden önce yol güzergahı üzerinde iken, sonraları köprünün ayak kısımları baraj suyu içinde kalmıştır. 110 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde bir köprüdür.”

 

ÖZGÜN BİR MİMARİ

“Gelen ziyaretçilere kazı yöntemlerini ve aynı anda kazıda çıkarılan eserleri görme imkânı sağlayan bir yaklaşımla müze mimarisi şekillendirilmiş. Özgün bir mimari yapıya sahip olan Müze, 1500 metrekare kapalı alana sahip. Prens Mikasa´nın Kaman-Kalehöyük kazılarını başlatması anısına kurulan Mikasanomiya Anı Bahçesi, Japonya dışındaki en büyük Japon bahçelerinden biri. Yaklaşık 22 dönüm üzerine kurulu olan bahçede toplam alanı 3 bin 500 metrekare olan birbirine bağlı iki gölet bulunuyor” dedi. Haber: Emel Selci