AK Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Av. Mehmet Yılmazer, Kırıkkale´nin pek çok konuda ilklerin şehri olduğunu söyleyerek, “Tarihinde benzersiz dönemler ve başarılar vardır. Bu dönemlerin, başarıların bir tanesi de Kırıkkalespor´un efsane günlerine aittir”

 

KIRIKKALESPOR´UN EFSANE GÜNLERİNİ ÖZLÜYORUZ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Yılmazer, “Evet “Türkiye´nin 1.ligte oynayan ilk  ilçe futbol takımı”; 1977-1978 sezonunda Rahmetli Suat Mamat´ın teknik direktörlüğünde 2.Lig´de şampiyon olan Kırıkkalespor´dur. Kırıkkale o tarihlerde henüz il olmamış. O takımda yer alan isimler bugün hala futbolseverlerin ezberindedir;Temel Kazancıoğlu, Mehmet Kulaksızoğlu, Burhan Bıçaklar, Mustafa Çapanoğlu, Ercan Tunç, Ziya, Bahattin Mevladi, Mehmet Kunduzoğlu, Şahin Güngör, Hamit Ayden, Eyüp Develi. O günden sonra köprünün altından çok sular aktı. Şimdi üzüntü Kırıkkalespor´un o efsane günlerini yad ediyor ve özlüyoruz”

                                              

KIRIKKALESPOR´A ÖZGÜ

“Peki tekrar o başarı yakalanamaz mı? Ben “elbette yakalanabilir” dersem bana bunun bir hayalden, hoş bir temenniden ibaret olduğunu söyleyenler çıkar mı? Ben diyorum ki doğru ve sağlıklı bir planlama, Kırıkkalespor´a kurumsal bir bakış, Kırıkkalespor´u şehrin ortak paydası haline getirip bütüncül bir sahiplenme, etkin konumdaki Kırıkkalelilerden özellikle teknik ve kadro noktasında alınacak destek, Kırıkkalespor´un güçlü tarihi gerektiği gibi sahiplenip takdir ederek, etkini dinamik ve “Kırıkkalespor´a özgü” bir etkin yönetim yapılandırması yapılırsa 4 yıllık süreçte ( ki gerçekçi olmalıyız) Kırıkkalespor özlediğimiz noktalarda olacaktır”

 

KIRIKKALE´Yİ SAHİPLENMELİYİZ

 “Futbol sadece futbol değil, futboldan çok daha ötesidir. Kırıkkale bulunduğu noktadan Türkiye´de söz sahibi şehirler arasına çıkacaksa bunu sporu ve özellikle şehrin takımını göz ardı ederek yapamaz. Bir şu konu çok önemli ; MKE demek Kırıkkale demektir. Bakınız MKE´den ciddi destek gören Ankaragücü hangi noktaya geldi. Oysa MKE en büyük desteği bence Kırıkkalespor´a göstermelidir. Şehir ortak bir bilinç ve ortak hareketle MKE üzerinde baskı kurmalıdır. MKE´den hak ettiğimizi almalıyız. Kırıkkalespor´u Kırıkkale´yi sahiplendiğimiz gibi sahiplenmeliyiz” dedi. Haber: Kenan KUZUCU

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı