Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri! Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri!

 

ATIK SU ARITMA TESİSİ BULUNMUYOR

TBMM Genel Kurulu´nda görüşülen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine söz alan MHP´li Öztürk; konuşmasında çarpıcı rakamlar vererek, yıllardır biriken çevre sorunlarının çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın bütçesinin yetersiz kalacağını öne sürdü. Kırıkkale´de de yıllardır çözüm bekleyen çevre sorunlarının halen devam ettiğini ve bu yüzden Kırıkkalelilerin sağlık tehdidi altında yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Öztürk; “Kırıkkale Belediyesi bünyesinde halen çevre müdürlüğü yoktur. Bu yüzden, çevre konusunda Kırıkkale´nin beklediği yeterli ve gerekli ciddi çevre çalışması yapılmamaktadır. Atık suların Kızılarmak´a şarj edilmesine engel olunamamıştır. O güzelim ve tarihi ırmağımız, bir türlü sağlıklı yapıya kavuşamamış ve çevresine, içinde barındırdığı canlılara zarar vermeye devam etmektedir. İlçe belediyelerinin atık su arıtma tesisi bulunmamaktadır. Yıl 2018 olmasına rağmen Kırıkkale´de 11 belediyeden sadece birinde atıksu arıtma tesisi bulunmaktadır.” dedi.

 

ÇÖP DEPOLAMASI İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

MHP´li Öztürk konuşmasında Kırıkkale´nin çöp sorununa da değinerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kırıkkale´de çoğu ilçemiz; Bahşılı´da bulunan düzenli katı atık depolama tesisinin uzak olması nedeniyle, çöplerini buraya getiremedikleri görülmektedir. Buna sebep olan ise; belirli bölgelere katı atık aktarma istasyonlarının yapılmamış olmasıdır. Bu bakımdan Kırıkkale´nin ilçelerinde çöpten kaynaklanan devasa, ağır sorunlar sosyal yaşamı riske atmaya devam etmektedir. Çevre ve şehircilik alanında dile getirdiğim acil ihtiyaçlara; önümüzdeki dönemde daha duyarlı olunmasını ve çevre yatırımlarında Kırıkkale´ye öncelik tanınmasını haklı olarak Kırıkkaleliler adına talep ediyorum.” şeklinde sözlerini sürdürdü. Öztürk, Kırıkkale´nin genel yönetimden çözüm bekleyen çok fazla birikmiş sorunu olduğunu savundu.

 

GENÇ İŞSİZLİK ARTARKEN, ESNAFIMIZIN İŞLERİ KÖTÜYE GİDİYOR

TBMM´deki konuşmasında Kırıkkale´nin yıllardır devasa boyutlara ulaşan sorunlarına da değindi. Bu kapsamda Öztürk; “Kırıkkale´de işsiz gençlerimiz büyük kentlere iş umuduyla göç ederken, bu duruma seyirci kalamayız. Bugün Kırıkkale Bankalar Caddesi´nde, geleceğimizin teminatı gençlerimiz çay ocaklarında iş aramakla vakit geçirmektedirler. Gençlerimize yeni istihdam alanları açmak zorundayız. Sadece küçük bir kısım üniversite öğrencisinin harcamalarıyla Kırıkkaleli esnafımız ayakta kalamaz. Kredi uygulamalarıyla daha da borçlandırarak, esnafımızın işleri düzelmiyor, öncelikle üzerlerindeki vergi yükünü hafifletmeli, borçlarını yapılandırmalıyız. Kaldı ki; üniversitenin öğrencileriyle beraber şehir dışında kalması da büyük handikap olup, şehir ekonomisine katkısı sınırlı kalmaktadır”

 

KENTİMİZİN KALKINMASI VE REFAHIDIR

Kırıkkale artık öksüz, sahipsiz bir kent muamelesi görmemelidir diyen MHP´li Öztürk; yeni istihdam kapıları açacak yatırımların Kırıkkale´ye teşvik edilmesin istedi. Özellikle MKE´nin varlığı sebebiyle savunma sanayinin kalbi konumunda bulunan Kırıkkale´ye savunma sanayi yatırımlarının teşvik edilmesini ve yine TÜPRAŞ, PETKİM´in faaliyetleri bağlamında petrol ve ürünleri sektörünün özendirilmesini talep eden Öztürk konuşmasının şöyle sürdürdü: “Kırıkkale´de yıllardır devam eden çarpık kentleşme beraberinde kalıcı sorunları yanında getirmiştir. Kontrolsüz betonlaşma, altyapı yetersizliğini gün yüzüne çıkartırken, bu konuda adımlar atılamamıştır. Kırk dört vilayeti birbirine bağlayan bir kavşak noktasında bulunmasına rağmen, Kırıkkale´ye ciddi bir lojistik (eşya ve insan nakli bağlamında) yatırımın yapılmaması açıkçası yadırganacak bir durumdur. Bunun yanı sıra inşaatı ve projesi tamamlanmamış çok sayıda üst geçit ve yol yapım inşaatı çok ağır ilerlemektedir. Halen Kırıkkale-Ankara yolcu taşımacılığı; -ki bu önemlidir çok sayıda insanımız her gün Ankara´ya işine gelip gitmektedir-  bir düzene, bir programa kavuşturulmamış olup, devlet demiryolları seferleri de mağduriyet yaratmaya devam etmektedir.” diyerek, Kırıkkale için artık söz değil, iş üretmenin zamanı olduğunu belirtti. Haber: Kenan KUZUCU