KIRIKKALE HALKI ENDİŞELİ

Elazığ Sivrice merkezli 6.8´lik depremle ilgili tahminleriyle gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür´ün Kırıkkale´yle ilgili yorumları Kırıkkale´de endişe yarattı. Görür´ün, Ankaralıları rahatlatıcı açıklama yaparken, Kırıkkale ‘yi işaret etmesi Kırıkkale´de tedirginlik yarattı.

KİMSE ENDİŞE ETMESİN

Kendisine ait sosyal medya hesabından başkentlilere mesaj gönderen Prof. Dr. Naci Görür, “Arkadaşlar, bizzat Ankara´yı ciddi şekilde tehdit eden bir fay sistemi yok. Bu kent ancak kuzeydeki Kuzey Anadolu Fayındaki depremleri veya doğusundaki Kırıkkale´de olabilecek depremleri sadece hisseder. Kimse endişe etmesin” ifadeleri kullandı. Açıklama Kırıkkaleliler tarafından endişeyle karşılanırken, konu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kimi Kırıkkaleliler de durumu kaş yaparken göz çıkartmaya benzetirken, açıklamalara gepki gösterdiler.

TEDİRGİN ETMENİN ANLAMI YOK

Evlendirme dairelerinde 24.04.2024 yoğunluğu Evlendirme dairelerinde 24.04.2024 yoğunluğu

Duruma tepki gösteren uzmanlar “Günümüz şartlarında depremin ne zaman olacağını belirleyen bir teknoloji yok. Kesinlikle bu tür demeçlere, dedikodulara itimat etmesinler ama bu demek değildir ki şimdi deprem olmayacak. Olacak demek kesinlikle mümkün değil. Bunlar sadece medyatik olma hevesinde olan kişilerin söylediği bir söz olarak tabir edilebilir. Böyle bir açıklamayla insanları tedirgin etmenin bir anlamı yok” ifadesine yer verdiler.  Haber Merkezi