İnternetin yeni trendi! Halıdaki telefonu bul! İnternetin yeni trendi! Halıdaki telefonu bul!

Kaybedeni olmayan “Ufka Yolculuk” yarışmaları, insanları hayırda yarışma ve yarışmaya teşvik etme konusunda çalışmalarına devam ediyor.

 

SİZİN EN HAYIRLINIZ, AHLÂKI GÜZEL OLANINIZDIR

Bu bağlamda Kırıkkale Fen Lisesi´nde, bu yıl 7.si düzenlenen Ufka Yolculuk yarışmasının bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ufka Yolculuk Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Atilla Dulkadir, Kırıkkale Fen Lisesi Müdürü Nusret Kılıç, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sema Özdemir ve öğrenciler katıldı. Arı, yarışma hakkında bilgiler verdi. Peygamberimizin: “Sizin en hayırlınız, ahlâkı güzel olanınızdır.” Hadis-i Şerifine atıfta bulunarak, bu yılki yarışmanın temasının “Güzel Ahlak” olduğunu vurguladı.

 

GÜZEL AHLAK

İl Temsilcisi Mustafa Arı, daha önce Meal, Hadis ve Siyer kitapları ile İslam´ın temelini anlamaya yönelik yarışmalar yapıldığını, bu yıl da yarışmacıların evrensel bir değer olan “Güzel Ahlak” konusunda bilinçlenmesi açısından kaldıkları yerden devam ettiklerini belirtti. Arı, yarışmanın, Türkçe ve Arapça dillerinde yapılacağını, her kategorinin kendi içerisinde ödüllendirileceğinin altını çizdi. Son olarak Arı, uzmanlar tarafından hazırlanan yarışma kitabını okuyan her yarışmacının edindiği bilgiler ile ‘Güzel Ahlak´ konusunda birikim kazanırken; umre, dosta yolculuk ve diğer ödüllerle de bilgilerin daha derinden ve kalıcı olmasını amaçlamakta olduklarını söyledi. Haber: Emel Selci