KIRIKKALE DEZENFEKTE EDİLİYOR

 

Kırıkkale Belediyesi yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerinin sıklaştırıldığı 12 Mart tarihinden bu güne 73 okul ve yurt, 63 Cami ve Kuran Kursu, 256 toplu taşıma aracı, 274 servis aracı, 125 adet ticari taksi ve tüm çocuk parklarında, kamuya açık alanlarda, pazar yerlerinde dezenfektasyon çalışması gerçekleştirdi.

 

İKİNCİ KEZ DEZENFEKTASYONA BAŞLANDI

Küresel tehdit haline gelen Koronavirüse karşı Kırıkkale Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği dezenfektasyon çalışmalarına Koronovirüs salgını nedeni ile sıklaştırarak 3 ayda yayılan çalışmaları bir haftaya sığdırdı. Ekipler ikinci kez insan üstü gayret göstererek ikinci kez aynı alanlarda dezenfektasyon ve sterilizasyon çalışması yapıyor. Kırıkkale Belediyesine bağlı ekipler salgının nedeni ile tedbirlerin sıklaştırıldığı 12 Mart gününden bu tarafa 73 okul ve yurt, 63 Cami ve Kuran Kursu, 256 toplu taşıma aracı, 274 servis aracı, 125 adet ticari taksi ve tüm çocuk parklarında, kamuya açık alanlarda, pazar yerlerinde dezenfektasyon çalışması gerçekleştirdi.

 

DEZENFEKTE EDİLMEDİK NOKTA KALMADI

Son rakamlar ile birlikte şehir genelinde dezenfektasyon çalışması yapılmayan Cami, okul, Pazar yeri, park, toplu taşıma araçları, servisler, minibüsler, kampüs hattı, ticari taksi ve kamuya açık alan kalmamış oldu.  Gece sıcaklığının (-) derecelere düşmüş olması nedeni ile gece cadde ve sokak yıkamalarına ara veren Kırıkkale Belediyesi gündüz saatlerinde ise işlek caddelerde yıkama yoluyla dezenfektasyon çalışması yapıyor.

 

ESNAF VE PAZAR YERİ DENETİMİ SÜRÜYOR

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu

Tedbir çalışmaları içerisinde Kırıkkale Belediyesine bağlı zabıta ekipleri İç İşleri Bakanlığının yayınlamış olduğu Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerinin kapatılması yönündeki genelgesini de hızla devreye sokarak 145 umuma açık yerin kapatılması yönünde işletme sahiplerine tebliğde bulundu. Pazar yerlerindeki denetimleri de sıklaştıran Kırıkkale Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, Pazar esnafının hijyen kurallarına uymaları eldiven takmaları yönünde Pazar esnafına uyarı ve denetimlerini sıklaştırarak sürdürüyor.

 

SORUNU BİRLİKTE YENECEĞİZ

Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Kırıkkale Belediyesinin Sağlık Bakanlığının ve ilgili resmi kurumların uyulması gereken tedbirlere sıkı sıkı bağlı olduklarını, bu yönde çalışmaları yürüttüklerini belirterek “Vatandaşlarımızdan herkesin kişisel temizliğe azami dikkat etmesini, temasın yoğun olduğu kalabalık ve kapalı mekanlardan uzak durmalarını istiyoruz. Belediyemiz hijyen ve dezenfektasyon çalışmalarını sıklaştırarak sürdürüyor ve üzerimize düşeni yapıyoruz, vatandaşlarımızdan da tedbirlere uyulmasını özellikle istiyoruz. Birlikte bu sorunun üzerinden geleceğiz” dedi. Haber: Ersin Atasayar