KIRIKKALE sanatçılar, Müzisyenler Derneği Başkanlığı, Kırıkkale´de kendi alanların da önemli bir açığı kapatmak için harekete geçti. Dernek Yönetimi, “Kırıkkale Bozlaklar Diyarı” gecesine hazırlanıyor.

17 Ocak 2018 Çarşamba günü yapılacak olan gece öncesi gazetemizi ziyaret eden Sam – Der Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tombak, gecenin önemi ve anlamı bakımından gazetemize yaptığı değerlendirme de şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Kırıkkale bozlak sanatçıları ve bozlak türküleri açısından çok önemli bir değere sahip. Ama ne yazık ki bugüne kadar bu değerler halkımızın önüne çıkartılmış değildir. Biz de dernek olarak bu eksiği gördük ve geleneksel olarak bu tür geceler düzenlemeye karar verdik. İlk programı Kırıkkale Bozlaklar Diyarı adı altında, 17 Ocak 2018 Çarşamba günü gerçekleştireceğiz. Berkay Düğün Salonu´nda saat 17.30´da başlayacak olan gecemize, Kırıkkale´nin yanı sıra çeşitli yörelerden sürpriz sanatçı dostlarımız da katılacak. Gecemiz ücretsiz olup bütün halkımıza açıktır. İnşallah Kırıkkale insanı bu gece sayesinde hasret kaldığı bozlak türkülerini canlı canlı dinleme şansına sahip olacak.”