ÇELİŞKİLİ İFADELER

Rasattepe´de meydana gelen doğalgaz patlaması neticesinde bir vatandaşımız vefat etmiş, biri ağır olmak üzere 9 vatandaşımız yaralanmıştı. Olay ile ilgili vatandaşlar sürekli KIRGAZ´ı suçlarken, patlamadan Bir Buçuk saat önce gaz kaçağı ihbarı yaptıklarını ve yetkililerin gazı kestik yarın geliriz deyip gittikleri ortaya çıkmıştı. KIRGAZ Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu basın toplantısı düzenledi.Sözlerine Takdir-i İlahi sözleri ile başlayan Aksakaloğlu hiçbir konuda net ifadeler kullanmazken, tüm ifadelerinde birbiri ile çelişti.

 

BİR GÜN ÖNCE BORU PATLAMIŞ

Aksakaloğlu yaptığı açıklamalarda gaz kaçağının bina içerisinde olmadığını, sokakta boru patlaması olduğunu ve kaçan gazın binaya sızdığını bunun neticesinde patlama meydana geldiğini ifade etti. Aksakaoğlu aynı zamanda bir gün önce kanalizasyon kazısı yapan Belediye ekiplerinin, doğalgaz borusu patlattığını KIRGAZ ekiplerinin bir gün önce kazaya müdahale ettiklerini belirtti. Binaya gaz kaçağı olan borunun ise Müteahhit firmanın çevre düzenlemesi yaparken, boruyu kırmış olabileceğini ve buradan sızan gazın binada patlamaya neden olabileceğini ifade etti.

 

PERSONEL BİNA İÇERİSİNDE İŞLEM YAPMADI

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

KIRGAZ Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu KIRGAZ bünyesinde acil durumlara müdahale için iki ekip ve iki araç olduğunu ifade ederken, yemek Şirketlerinin bile 4 aracı varken, KIRGAZ´ın 2 tane acil müdahale aracı var. Allah´a emanet mi yaşıyoruz? Sorusuna cevap veremedi. 23.45´de müdahale eden ekibe kazazedelerin aksine, vatandaşların evlerde koku olduğunu söylemediğini iddia eden Aksakaloğlu, personelin bu nedenle bina içerisinde işlem yapmadığını beyan etti. İlk işi binayı tahliye etmek olan KIRGAZ´ın Genel Müdürü Aksakaloğlu bu konuyu bina içerisinden şikayet yok diyerek geçiştirdi.

 

KIRGAZ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRDİ

Patlama ile ilgili önce Müteahhit firmanın suçlu olabileceğini iddia eden Aksakaloğlu, ardından Belediye ekiplerinin olabileceğini ima etti Kazılar sırasında KIRGAZ yetkililerinin olup olmadığını sorulması üzerine, kazılarda yetkili olduğunu beyan eden Aksakaloğlu, neden boru patlıyor o zaman sorusuna TÜRKİYE´DE YAŞIYORUZ cevabını verdi. KIRGAZ´ın sorumlulukları yerine getirdiğini iddia eden Aksakaloğlu Valiliğin kazazedelere sunduğu imkanları KIRGAZ yapmış gibi anlatmaya çalıştı. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olan KIRGAZ´ın basın açıklamasını Kırıkkale TSO´da yapması ve birçok polis ekibinin meşgul edilmesi gazeteciler tarafından tepki ile karşılandı.

 

DIŞARIDAKİ GAZ BİNAYA DOLMUŞ

Genel Müdür Aksakaloğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Olay günü bizim acil çağrı merkezimize bir ihbar geldi. Gelen ihbar sonucunda da arkadaşlarımız olay yerine intikal ediyorlar. Yapılan incelemeler sonucunda çevrede gaz kokusu olduğu tespit edildi ve gaz anında kesildi.  Dışarıdaki gazın binanın içerisine geleceği kimsenin aklına gelmedi”

 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

“Bizim kabahatimiz olsa da olmasa da biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Bu işin doğalgazdan meydana gelmese bile biz görevimizi yapacağız. Onun suçu bunun suçu demeden vatandaşın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlara eşyalar ile ilgili hasar kaydını yaptırın diye görüşmelerde bulunduk. Daha sonra biz sizlere birer ev tutalım gidin o evlerde oturun normal bir hayatınıza dönün dedik”

 

MADDİ MANEVİ SIKINTILARI GİDERECEĞİZ

“Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz ile görüşerek ben benim üzerime düşen ne varsa hepsini yapmaya hazırım dedim. Taşınmasından ev tutumuna kadar hepsine yardımcı olacağız. Şuanda arkadaşlarımız tespit yapıyor. Bizlerde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çevrede bulunan vatandaşların maddi ve manevi her türlü sıkıntısının gidereceğiz. Şeriatın kestiği parmak acımaz” dedi.