KENDİSİ ÜRETİP, KENDİSİ SATSIN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Canöz, geçtiğimiz günlerde ulusal gazetelerde açıklamalarda bulunan Kale Kalıp Teknik Bölümü Başkan Yardımcısı Nadi Köklü´ye cevap verdi. Kırıkkalelilerin ve MKE Silah Fabrikası işçilerinin kimseye verilecek silahı olmadığı belirten Başkan Canöz, “Ordusuna da yurt dışına da kendisi üretip satacak kapasitededir”

 

Kırıkkalegücü, yarın kritik maça çıkacak! Kırıkkalegücü, yarın kritik maça çıkacak!

TALİHSİZ VE KASTI AŞAN BİR AÇIKLAMA

Başkan Canöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bir kaç gün önce ulusal basında MKE Kırıkkale Silah Fabrikamız mühendisleri teknik personeli ve işçileri tarafından tasarlanarak üretimi gerçekleştirilen Milli Piyade Tüfeğimiz ile ilgili olarak, Fabrikamızın alt yüklenici firmalarından olan Kale Kalıp Teknik Bölümü Başkan Yardımcısı Nadi Köklü tarafından talihsiz ve kastı aşan bir basın açıklaması yapılmıştır. Sizlerinde okuduğu gibi bu talihsiz açıklamaya göre kısaca Fabrikamızın tüfek tasarım yeteneğinin olmadığı, tasarlanan MPT silahının ağırlıkla kendi firmaları tarafından tarafından gerçekleştirildiği, her türlü taahhüde uyulduğu ancak üretimde kendilerine yeterli üretim miktarının verilmediği belirtilmektedir”

 

MPT SİLAHIMIZI HAKSIZ YERE SAHİPLENİYORLAR

“Milli Piyade Tüfeği ile ilgili geriye dönük olarak 5-6 yıllık haberler incelendiğinde birçok konu daha net anlaşılacaktır. Milli Piyade Tüfeği projesi tasarımı Savunma Sanayi Müsteşarlığınca Fabrikamıza belirli bir bütçe karşılığında geliştirmesi talep edilmiş. Ancak siyasi etkenler neticesinde özel bir firma ve alt yüklenici firmalarımızdan Kale Kalıp firması da bu projede yer almak istediğini belirtmiştir. Netice olarak SSM hem MKE Silah Fabrikasından hem de Kale Kalıp firmasından ikişer numune piyade tüfeği tasarlayarak getirmelerini istemiştir. 60 yıllık deneyimi ile Fabrikamız Ar-Ge mühendisleri, Teknik personeli ve işçileri tarafından iki yıl içerisinde iki adet silah tasarlanmış SSM´nin görüşüne sunulmuştur. Bu silahlardan şu anki seri üretimimizde olan MPT testleri geçmiş ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, ülkemizin milli silahı olma özelliğini kazanmıştır. Kale Kalıp firması ise bu süre zarfında herhangi bir silah tasarlayamadığı gibi, bizim tarafımızdan geliştirilen silahlardan kopya çekerek kopya projeler alarak meydana getirdiği silahı komisyone getirmiş ancak getirdikleri silahı bir türlü çalıştıramamışlardır. SSM ile varılan anlaşma gereğince Fabrikamız tarafından tasarlanan tüm çizim projelerinin altına imze attıklarından MKE Silah Fabrikasınca tasarlanan MPT silahımızı haksız yere sahiplenmekte ve kendilerine mal etmektedirler”

 

 SERİ ÜRETİME GEÇİRMEYİ BAŞARDI

“Ayrıca SSM seri üretim anlaşması yapacağı zaman Fabrikamız teknik personelince alt yüklenici olan Kale Kalıp firması silah üretim sahaları incelenmiş ve seri üretim hattı oluşturamadıkları tespit edilmiştir. Bu incelemeler neticesinde Kale Kalıp firması kendilerinin MPT´nin tamamını üretemeyeceklerini, ağırlıkta parasal olarak yüksek meblağ tutacak bazı parçalarının kendilerince üretilmesini teklif etmişlerdir. Silahın ne montaj ne de kalite ve atış testlerine karışmayacaklarını beyan ederek Milli Piyade Tüfeği tasarım içinde milli duygularla değil maddi çıkarlar doğrultusunda katıldıkları ortaya çıkmıştır. Fabrikamız İşçi, Memur, Teknik personel, Mühendis ve Müdürleri Milli Piyade Tüfeği projesinde geceli gündüzlü mesai mevhumu gözetmeksizin çalışarak her bakımdan mükemmel bir silah olan ve dünyanın en ağır kalite ve atış testlerinden başarı ile çıkan bu mükemmel silahı tasarlayıp seri üretime geçirmeyi başarmışlardır”

 

KIRIKKALE´NİN ÖZ MALI

“Ayrıca Fabrikamız Milli Piyade Tüfeği haricinde ilk keskin nişancı silahımız olan ve uluslararası yarışmalarda iki kez birincilik almış olan 7,62 mm. JMK BORA 12 Keskin Nişancı silahını, yine 7,62 mm. MPT´nin KNT modelini, 5,56 mm Milli Piyade Tüfeğini, çeşitli çap ve uzunlukta 50 ye yakın silahı tasarlatıp üretmekte, yurt dışına ve yurtiçine satışlar yapmaktadır. Sonuç olarak Kırıkkalemizin dolayısı ile yurdumuzun öz malı olan MT ve diğer silahlarımızı kimseye kaptırmaya niyetimiz yoktur. Kırıkkale MKE İşçisi ve Kırıkkaleliler olarak bu konuda yaptığımız eylemler bunun göstergesidir. Bu talihsiz ve maksadı aşan açıklamalar yapan Kale Kalıp Firmasını buradan uyarıyoruz bizim silahlarımıza sahip çıkmaktan vazgeçsinler. Başka alanlarda kaabiliyetleri olabilir ama hafif silah konusunda MKE Kırıkkale Silah Fabrikasının ürünlerine sahip çıkmak başkasının malını sahiplenmek ile eşdeğerdir. Kırıkkalelilerin ve MKE Silah Fabrikası işçilerinin kimseye verilecek silahı yoktur. Ordusuna da yurt dışına da kendisi üretip satacak kapasitededir” dedi.