İnternetin yeni trendi! Halıdaki telefonu bul! İnternetin yeni trendi! Halıdaki telefonu bul!

SORUNLAR VE YAPILMASI GEREKENLER GÜNDEME ALINDI

Makine Kimya Endüstri Kurumu ile Türk Metal Sendikası ile birlikte düzenlenen İşbirliği ve Diyalog Toplantısı hafta başında yapılan ilk oturumla başladı. Türk Metal Sendikasının MKE Kurumunda örgütlü olduğu işyerlerindeki sorunların ve üyelerin beklentilerin ele alındığı ilk oturumda Makine Kimya Endüstri Kurumu´nu Sendika üyeleriyle birlikte eski günlerine kavuşması ve daha ilerilere götürülmesi için neler yapılması gerektiği tartışıldı. Türk Metal ilk oturuma Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Odabaş başkanlığındaki heyetle katıldı.

ÖĞLEDEN SONRAKİ OTURUMA GENEL BAŞKAN KATILDI

Diyalog ve İşbirliği Toplantısı´nın öğleden sonra yapılan ikinci oturumuna Genel Başkan Pevrul Kavlak ile MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın da katıldı.

MKE İŞÇİSİ İLE İŞVEREN ARASINDAKİ DİYALOG

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Diyalog ve İşbirliği Toplantısında yaptığı konuşmasında MKE işçisi ile işveren arasındaki diyalogun önemine dikkat çekerek, diyalogun sağlıklı ve kesintisiz devam etmesi için temsilcilere düşen sorumluluklara değinerek şunları söyledi. “Sizler endüstriyel ilişkilerde, en kritik pozisyonlardan birine sahipsiniz. Sağlıklı ve kesintisiz bir üretim için işçi ve işveren ne kadar önemliyse onların arasındaki diyalog da o kadar önemlidir. İşte bu diyaloğu sağlamak sizin görevinizdir. Tıkanan iletişim kanallarını açmak, yeni iletişim yolları bulmak ve bunları hayata geçirmek sizin görevinizdir. Temsilci olmak, baş temsilci olmak özveri ister. Şube yönetiminizle işbirliği ve dayanışma içinde olmalısınız. Bu dayanışmadan doğacak güç bütün çalışanların güvencesidir. Aslında, bütün çalışanlarla birlikte işverenin de güvencesi budur. Bu konuda sizlere güvenim tamdır. Görevinizi layıkıyla yerine getirdiğinizden eminim. Nasıl biz size güveniyorsak siz de bize güvenin.”

KİMSE MERAK ETMESİN BİZ İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ

Konuşmasının devamında MKE yöneticilerine ve MKE´de çalışan üyelere seslenen Genel Başkan Kavlak, kimse merak etmesin biz işimizin başındayız diyerek konuşmasına söyle devam etti. “Yaşamakta olduğumuz uluslararası ilişkiler süreci, milli güvenliği en hassas, en önemli konu haline getirmiştir. Bu alanda Makine Kimya´nın üstlendiği sorumluluk son derece önemlidir. Makine Kimya´nın, hem alanında bir ilk olması hem de yılların birikimiyle geleceği kucaklaması Türk halkının beklentisini de yükseltmiştir. Ulusal güvenliğimizin, dışa bağımlı olmaktan gittikçe uzaklaşması silahlı kuvvetlerimiz için hayati öneme sahip silahların artık yerli sermaye ile Türk emekçisi tarafından üretilmesi millet olarak özgüvenimizi yükseltmiştir. Savunma sanayi alanında, dışa bağımlı olmaktan kurtulmak bir nevi esaretten kurtulmak anlamına gelir. İşte bu yüzden tam bağımsız toplumlara bakıldığında onların savaş endüstrisinde ne kadar ilerlemiş olduğunu görürüz. Makine Kimya da Türkiye´yi bu seviyeye taşıyacak kurumların başında gelmektedir. Bunun en önemli göstergelerinden biri de tamamı Türk emekçisinin ve mühendisinin alın teri ve göz nuru olan Milli Piyade Tüfeğidir. Milli Piyade Tüfeği, Türk Metal üyesi Makine Kimya emekçilerinin evladı gibidir. Bizim namusumuzdur, gururumuzdur. Bugün, Türk askeri vatanı savunurken elinde bizim ürettiğimiz tüfeği taşımasından daha gurur verici bir şey olabilir mi? Bu onurdan daha güzel bir duygu olabilir mi? Evet olamaz. Konuşmamın başında da vurgulamıştım. Kimse merak etmesin demiştim. Evet, kimse merak etmesin. Biz işimizin başındayız. Daha da iyisini üretmek için işimizin başında kalacağız.”

MKE GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI DA KATILDI

MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın da konuşmasında kurumlar arasındaki diyalog ve iletişimin önemine vurgularken, Makine Kimya Endüstrisi ile Türk Metal Sendikası arasındaki diyalogla işbirliğinin MKE´yi ve MKE çalışanlarını daha ileriye taşıyacağına inandığını söyledi. Türk Metal ile Makine Kimya Endüstri Kurumu arasında üçüncü kez düzenlenen Diyalog ve İşbirliği Toplantısına, MKE Genel Müdür Yardımcıları Hayrettin Özden, Sait Demirci, İlhan Akdeniz, MKE Silah Fabrikası Müdürü Derviş Mehmet Ocakçıoğlu, Destek Hizmetleri Müdürü Mustafa Çuvaloğlu, Ağır Çelik ve Silah Fabrikası Müdürü Gündüz Güler, Pirinç Fabrikası Müdürü Hakan Gündüz, Mühimmat Fabrikası Müdürü Selahattin Kılıçkaya, Gazi Fişek Fabrikası Müdürü Arel Çağman, Maksam Makina ve Maske Fabrikası Müdürü Oral Taştemel, Kapsül Fabrikası Müdür Yardımcısı Muhammed Güneş Kaygusuz ile Çankırı Silah Fabrikası Müdürü Selim İyiis, Genel Sekreter Av. Taliphan Kıymaz, Genel Sekreter Yardımcısı Baha Tekeli, Ankara 2 No´lu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu, Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Teke, şube yöneticileri ve MKE işyerlerinde görev alan işyeri sendika temsilcileri katıldı.