İLÇE MERKEZİNE YAPILACAK

Bir dönem Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine bağlı olarak hizmet veren, geçtiğimiz yıllarda yeniden bağımsız olarak çalışmaya devam eden Keskin Devlet Hastanesine yeni bir bina kazandırma çalışmaları hız kazandı. Keskin´e ilçe merkezinde hastanenin eski yerinde bulunan alana yapılması planlanan yeni devlet hastanesi projesi Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi Toplantı Salonunda yapılan ‘Sağlık Tesisleri İhtiyaç Programı Tespit Komisyon Toplantısı´nda gündeme getirilerek çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı.

 

YATIRIM PLANINA ALINDI

Başkent Ankara´da Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Tesisleri Yatırım Planlama ve Takip Dairesi Daire Başkanı Abdurrahman Atlı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ilgili Daire Başkanları ile Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, heyetiyle birlikte katılım sağlandı. Toplantı sonucunda Keskin şehir merkezine yeni yapılacak Devlet hastanesinin alt birimleri de belirlendi.

 

3 AYRI AMELİYATHANESİ OLACAK

Diğer taraftan Keskin ilçesine yapılacak olan yeni Devlet Hastanesinin ayrıntıları da netleşti. Aile Hekimliği, Toplum Sağlığı gibi birimlerinde bulunacağı yeni devlet hastanesi binasında 1 adet ameliyathane, 1 adet genel ameliyathane, 1 adet lokal ameliyathane, 1 doğumhane, 5 adet diyaliz ünitesi bulunacak. Son derece modern tasarlanması beklenen yeni devlet hastanesi 7 adet tekli olmak üzere 25 yatak kapasiteli olacak. Yeni Keskin Devlet Hastanesi için gerekli çalışmaların kısa zamanda tamamlanarak ihaleye çıkması bekleniyor.