İlçemize gıpta ile bakılıyordu

Seçim bürosunu açarak yerel yönetimler seçimi çalışmalarını başlatan DP Keskin Belediye Başkan Adayı Bülent Altınışık, esnaf ziyaretlerinde de bulunuyor. İlçe merkezi ve sanayi çarşısında esnaflarla sık sık bir araya gelen Altınışık, esnafa ve vatandaşlara desteklerini bekliyor. Altınışık 'Keskin kendi kaderine terk edilmiş. Bir dönem Kırşehir ve Ankara'nın bazı ilçeleri olmak üzere çevre illere dahi hizmet eden ilçe şimdi bir beldenin greyderine ihtiyaç duyar hale gelmiş. Dönemimizde 100 yılda yapılamayanı 2,5 yılda yapmıştık. Çevre iller ilçemize gıpta ile bakıyordu. Keskin şuanda yatakta bir hasta. Bu hastaya bir doktor lazım o doktorda benim' ifadesini kullandı.

Biz yaptık onlar kapattı

Belediye başkanlığı döneminde Keskin Belediyesi'ne oldukça zengin bir araç parkı bıraktıklarına vurgu yapan DP adayı Bülent Altınışık 'Araç parkımızda 50 tane iş makinesi bulunuyordu. Şimdiki durumu içler acısı. Günde 50 bin ekmek üreten ekmek fabrikamız vardı şimdi yerinde yeller esiyor. Günde 10 bin kilit parke, 5 bin büz ve 2 bin bordür üreten büz fabrikası kapatılmış durumda. 50 yataklı devlet hastanesi yaptırmıştık, içerisinde diyaliz merkezi dahi bulunuyordu, şimdi ise Yüksek İhtisas'ın arşivi haline gelmiş durumda. Şimdi bir çocuğunuzun burnu kanasa pansuman yapacak doktor bulamazsınız. Biz bu hizmetleri 10 yıl önce yapmıştık. Biz yaptık 10 yıllık süreçte onlar kapattı' sözlerine yer verdi.

Kaybetmeyelim

Döneminde camiiler, mezarlıkların durumunun herkes tarafından bilindiğine işaret eden Altınışık, şimdi mezarlıkların durumunun içler acısı olduğunu, hafta sonları ilçeye en az 2 bin araç girişini sağlayan Karıştıran parkının bakımsızlıktan çürüyor. Bizi Keskin halkı zaten biliyor. Şunu da belirtmek isterim Keskin deneme tahtası değildir. Hiçbir kimse Keskin üzerinde ameliyat yapmaya kalkmasın. İlçemiz bir 5 yıl kaybetti, kaybedecek bir 5 yıla daha tahammülü yok. Bu süreçte ilçemizin geldiği durum ortada Eğer ki bu duyarsızlık devam ederse bugün ilçe olarak seçime giriyoruz, bir 5 yıl sonra belkide kasaba olarak seçime gireriz' diye konuştu.

İşi ehline verelim

Keskin'e bir dönem hizmet ettiğini, vatandaşın teveccüh göstermesi durumunda bir dönem daha hizmet etmeye hazır olduğunu vurgulayan DP adayı Bülent Altınışık 'Ben bu ilçeyi size böyle bırakmamıştım. Keskin sahipsiz değildir. Ben bu işi yeni öğrenmiyorum, bu işi biliyorum. Gelin Keskin ilçemizi işinin ehli, bilgili, becerikli, tuttuğunu kopartan, nasıl hizmet edildiğini bilen birisine teslim edelim, işi ehline verelim. Gelin birlik olalım ilçemizin geleceği için bu birliktelik şart. Takdir sizin karar sizin' dedi.

Eksikleri tamamladık

Keskin için bir çok hizmet yaptığını açıklayan Altınışık, 'Çarşısında bir kişinin gireceği WC yok öğlen saat 12'den sonra ekmek yok. Altı mahalleye çocuk parkı sebze pazarı yok. Gençlerin spor yapacağı saha yok çöp alacak araç yangınına gidecek itfaiye yok ve üç mahallinin kanalizasyonu yok, böyle bir ilçeyi teslim almıştım. Bu ilçeye kanal işlerini eksiksiz tamamladık. Cenaze taşıma aracı, altı adet çöp alacak traktör, iki kepçe, iki tane 950 kepçe, 25 merdivenli itfaiye, sıkıştırmalı çöp kamyonu, çöp toplama aracı, ekmek fabrikası, taş fabrikası, 12 çocuk parkı, 600 dönüm mesire alanı ve Türkiye'de beşinci sırada yer alacak hayvanat bahçesi, futbol sahası 500 kişilik kapalı saha asfalt işlerini bir dönemde yaptıklarımızın birkaçı' dedi.

Bu kadar hizmet yaptım

30 km'ye yakın mahalle içerisinde yol açıldığını ve 7 metrelik yolları 30 metre açtıklarını belirten Altınışık, 'Mezarlık içerisinde WC, yol 8 çift çeşme WC ve yoları yaptık benim yaptığım cenaze kapıları sökmüş satmışlar, bunlara sahip çıksalar keskinde hiçbir sorun kalmazdı. Bir dönem belediye başkanlığı döneminde toplamda 4 trilyon paranın geldiğini ve bu belli başlı hizmetleri bu para ile yaptık. Devasa paralar gelmedi bizim dönümümüzde. 10 yıldır ben söylüyorum. Gelen paralar belediye hesabında belli. İsteyen oradan bakar bir futbol sahasın maliyetini ben bu kadar hizmet yaptım' diye konuştu

Karıştıran canlanacak

İlçenin tek sıkıntısı hareketli para olmadığını belirten Altınışık, 'Belirli sürelerde ekin zamanı ilçeye para geliyor. Buda bir buçuk aylık bir süreç. İlçeye başka para girişi yok. Biz karıştıranı şuan ki bulunduğu yere yaptık. Esnaf yararlansın diye. Hafta sonu bin 500 araç geldiği dönemi biliyorum. İki günde 2 bin fiş kesiliyordu. Bu araçlar 10 TL harcasa 10 Bin TL yapıyordu. Ayda bu ilçeye 40 bin lira geliyordu ve bütün esnaf yararlanıyordu' dedi

Bıraktığım gibi bulamadım

Keskin'in eski nüfusunun 35 bin olduğunu ve şuan 9 bin olduğunu söyleyen Altınışık, 'Bıraktığımız gibi bir ilçe bulamadık. Yaptıklarımızı anlatmaya gerek yok ilçemiz için bir olup elimizi taşın altına koyup çalışmamız gerekli. Aday olmamın tek bir nedeni var. Çocukların yüzünde bir mutsuzluk var yarınından umutsuz. Onların yüzünü güldürmek için aday oldum, ben üzerime düşeni yapıyım taktir milletin'

Göç alan ilçe olacak

Projelerinden bahseden Altınışık, 'Seçildikten sonra Milletvekilleri ve Kırıkkale'nin bakanı ile görüşmelerim olacak. Karıştıran mevki ve belediyenin yol boyunda olan arsalarını oluşturulacak ve bunları benzinlik ve gaz istasyonu yaparak satılacak. Bunun dışında ilçede göç olan bir ilçe bunun için ise karıştıran mevki çevresinde konutlar yaparak arsa dahil ev yapılacak. Hafta sonu bu konutu alan gelse keskin panayır yerine döner ve Keskin göç veren değil göç alan ilçe olur'

Keskin Beypazarı olacak

Göreve geldikleri anda bu projelerin gerçekleşmesi için toplantılar düzenleneceğini söyleyen Altınışık, 'Ankara ve beli illerde yaşayan Keskinlilerle bir araya gelerek bu projeleri tanıtacağız. Bu konutları tanıtacağız. Bu konutları 10 yıl geri ödemeli satışa sunacağız ve kooperatif kuracağız. Köylü pazarı ise şehir merkezinde kurulacak piknik alanına gelenler o pazardan yararlanacak. Keskin nohuttu, kuru fasulyesi tanıtılacak. Keskin Beypazarı yapacak hedefimiz var' şeklinde konuştu.