2019 / 2020 Eğitim - Öğretim Yılı okullarımızda eğitim-öğretimin huzur ve güven içinde geçirilmesi için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü 'Okul Güvenliği Toplantısı', Kaymakam Tekin Erdemir başkanlığında yapıldı.

 

BÜYÜK İLGİ

Keskin İmam Hatip Ortaokulu / Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenler odasında gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Tekin Erdemir´in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Kadir Burak Yörübulut,  İlçe Jandarma Komutan Vekili Mustafa Erdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Şube Müdürleri Erol İtişgen, Hüseyin Kılıçdağı ve Nafiz Arafat Tanıt, müdürlüğe bağlı okulların ve kurumların müdürleri katıldı.

 

OKULLARDA GÜVENLİ ORTAM

Kaymakam Tekin Erdemir toplantı öncesi yaptığı konuşmasına okul güvenliği toplantılarının İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalanan 'Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İşbirliği Protokolü' kapsamında yapıldığını aktararak başladı. Amacımız çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır, okullarda güvenlik konusunda ne gibi çalışmaların yapılabileceğini görüşmek, fikir alışverişinde bulunmak için bu toplantıyı düzenledik”

Rakı fiyatına büyük zam geliyor! Rakı fiyatına büyük zam geliyor!

 

DESTEĞİNİ MUTLAKA SAĞLAMALIYIZ

“Öğrencilerimize güvenli bir ortamda eğitim görmesi için hepimize çeşitli görevler düşmektedir. Okullar sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ya da okul idarecilerini ve öğretmenleri ilgilendiren kurumlar değildir, bunun için de velilerin, okul aile birliklerinin ve güvenlik olarak da kolluk kuvvetlerinin bire bir koordinasyon içerisinde çalışması gereken yerlerdir. Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Mahalle halkının mahallesinde bulunan okullara gönüllülük esasıyla sahip çıkmasını ve okul aile birliği desteğini mutlaka sağlamalıyız'

 

GEREKEN TEDBİRLER ALINDI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, ilçe de görev yapan öğretmen sayısı, öğrenci sayısı ve ilçe de bulunan okullar ve okullardaki güvenlik kameraları sayıları hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında; ilçenin  2019 / 2020 Eğitim - Öğretim Yılına hazır olduğunu, bu eğitim - öğretim yılı boyunca öğrencilerin sağlıklı bir şekilde okullarına ulaşması ve okullarında güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri için gereken tedbirlerin alındığını belirtti.

 

TOPLUMUN GELECEĞİ

Konuşmasının devamında şunları ifade etti; 'Toplumun geleceğini emanet edeceğimiz öğrencilerin, toplu olarak bulundukları ortamların, her yerden çok daha güvenli olması gerektiği konusunda herkes fikir birliği içerisindedir. Güvenli okul, sadece polisiye tedbirlerle sağlanacak bir ortam değildir. Bu güven ve bu ortam ancak, okul paydaşlarının; yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, mülkü ve idari erkânla, elbette güvenlik güçlerinin müşterek hassasiyetleri ve planlarıyla sağlanır.' dedi.

 

GÜVENLİ ORTAMDA SEYAHAT ETMELERİNİ SAĞLAMAK

İlçe Emniyet Müdürü Kadir Burak Yörübulut, okullarda alınacak tedbirlerle ilgili bilgi vererek ilçe merkezindeki her okulda, okul polisi uygulamasının devam edeceğini, öğrencilerin giriş-çıkış saatlerinde okul önlerinde güvenlik amacıyla ekip görevlendirileceğini söyledi. Çocukların güvenli ortamda seyahat etmelerini sağlamak üzere okul servisleri ile sürücüleri üzerinde yoğun ve sürekli denetimlerin yapılacağını vurgulayan İlçe Emniyet Müdürü Kadir Burak YÖRÜBULUT, okul servis araçları denetimlerinin tüm eğitim - öğretim yılı boyunca aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.

 

BAŞARIMIZI ARTIRMALIYIZ

İlçe Jandarma Komutan Vekili Mustafa Erdemir, jandarmanın sorumluluk alanının geniş olduğunu belirterek gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını, servis araçlarının sıklıkla takip edileceğini ifade etti. Toplantının sonunda bu eğitim-öğretim yılında İlçe Milli Eğitimden umudunun çok fazla olduğunu kaydeden Kaymakamımız Tekin Erdemir, 'Hem akademik başarımızı, hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerde ve spor alanında başarımızı artırmamız gerekiyor. Bu da sizlerle birlikte çalışmayla sağlanabilecek bir husus. Bu ortak çalışmalara okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin velilerimizin büyük bir katkı vermesini bekliyorum. Okullarımız arasında tatlı bir rekabet olsun, bunu istiyorum.' dedi. Toplantı okulun merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çekilip Kaymakamımız Tekin Erdemir´in uğurlanmasıyla sona ermiştir. Haber: Emel Selci