Kamulaştırma çalışması

Santraller konusunda kamulaştırma ilanı yayınlandı. Çalışma konusunda şu açıklama geldi: 'Kırıkkale ili Keskin ve Çelebi ilçelerinde kurulacak Sema Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali üretim ve yardımcı tesislerinin kurulabilmesi için aşağıda malikleri ve kumaştırmaya diskin bilgileri verilen taşınmazlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 26/08/2010 tarih ve 2729-4 sayılı kararları ile kamulaştırılmış olup, mahkememize 2942 sayılı kamulaştırma kanunu`nun 10. Maddesine göre kamulaştırma davaları açılmıştır. Açılan davaların kamulaştırmaya ilişkin özet bilgiler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

İlan yayınlandı

İş bu ilanın tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde Kamulaştırmaya ilişkin maddi hataların düzeltilmesi amacıyla Adli yargıda düzeltme davası ve îdari yargıda iptal davası açılabileceği, açılacak davalarda husumetin 'Muhsin Yazıcıoğiu cad. No: 5l/C 100.yıl Balgat Çankaya Ankara' adresinde bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`na yöneltilmesi gerektiği, bu süre içerisinde dava açıldığı belgelenmediği taktirde kamulaştırma kararı kesinleşecek olup mahkememizce tespit edilecek bedel üzerinden kamulaştırılan kısımların Hazine adına tesciline karar verilecektir.

Mülk sahiplerine çağrı

Mahkememizce tespit edilecek kamulaştırma bedelinin evvelce tespit edilen acele kamulaştırma bedelinden fazla olması halinde aradaki fark malikler adına T.C. Ziraat Bankası Keskin Şubesi`ne yaptırılacaktır. Davaya konuya ve taşınmaz malım değerine ilişkin tüm savunma ve delillerin iş bu İlanın tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde mahkememize yazılı olarak bildirilmesi gerekmektedir.'