GÜNCEL 27.02.2019 13:57:51
Keskin İYİ Olacak!

Keskin İYİ Olacak!

Keskin İYİ Olacak!

Keskin İYİ Olacak!

Kırıkkale siyasetinin iki beşiği vardır, Balışeyh ve Keskin. Keskin siyaseti her zaman en az Kırıkkale siyaseti kadar gündemde olmuş, en az Kırıkkale kadar dikkat çekmiştir.

Keskin küçülüyor, Keskin küçülüyor derken mevcut belediye başkanı aleyhinde bir cümle değil bu. Ülkemiz şehirleştiği için göç veriyor Keskin. Bütün bunlara rağmen direnebilir miydi Keskin? Bence direnebilirdi… Kırıkkale´de tüm belediyeler oy kaybederken Yahşihan´ın nüfusu arttı, demek ki halk şehre değil yatırıma göçüyor!

Keskin´i ben her zaman Beypazarı ile kıyaslamışımdır. Neden bilmiyorum, belki tarihi kimine göre Ankara evi, kimine göre Safranbolu evi, kimine göre Kırıkkale evi kimine göre de Bey Konaklarına sahip olduğu için. Belki de Beypazarı gibi Turizme açılabilecek en değerli ilçemiz olduğu için…

Keskin gerek milli mücadele yıllarında ordumuza, gerekse Kuruluş dönemlerinde devletimize verdiği desteklerle göğsümüzü kabartan bir ilçemiz. Keskin küçülüyor, Keskin eriyor, Keskin kaybediyor. Oysa milli mücadele yıllarında durduğu gibi dim dik ayakta durması gerekirken.

Tarihi ile kültürü ile geçmişi ile sahip oldukları ile konumu ile Kırıkkale´nin en büyük ilçesi gerekirken bir bir kaybetti Keskin.

Belediye Başkanının suçu mu? Hayır! Tek başına zaten yapamaz, Kaymakam, Vali, Keskinli vatandaşlar, Keskin´de yaşayanlar, Milletvekilleri, İl Genel Meclis Üyeleri, geçmiş Belediye Başkanları ve bizler yani gazeteciler hepimiz suçluyuz! Çünkü böylesine bir değere hiçbirimiz yeteri kadar sahip çıkmıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Keskin´de seçim bürosu açılışı yaptı. Keskin´in eski Belediye Başkanı Celal Altınışık´ın oğlu, Keskin´in eski Belediye Başkanı Bülent Şükrü Altışık hemşerilerinin karşısına bu sefer İYİ Parti İl Başkanı olarak çıktı. Konuşmasında siyaset kadar duygusallık vardı. Konuşmasında kazanma isteği kadar, sevgi vardı. Keskin´in nasıl küçüldüğünü o kadar net anlattı ki hiç birimiz o kadar doğru anlatamazdık bunu…

Altınışık konuşmasında Keskinlilere bir dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak yaptığı hizmetleri ve şimdiki hallerini anlattı. Üzüldüm! Bozkurt mahallesinde o dönem kanalizasyon olmadığını anlatan Altınışık, mahalleye kanalizasyon yaptığını ve seçim geldiğinden dolayı 17 eve ulaşamadıklarını anlattı. O 17 evin 16 yıldır halen kanalizasyonunun yapılmadığını söyledi. Altınışık döneminde 600 dönüm üzerine bir mesire alanı yaptığını hatırlatarak, içinde Türkiye´nin 6. Büyük Hayvanat Bahçesi olan, 15.000 kişiye hizmet veren bir mesire alanı bıraktım, hafta sonları Keskin´in dışarıdan 3.000 araçlık turist aldığını bu turistlerin Keskin´den alışveriş yaptığını söyledi. Şimdi mesire alanının tahrip, Hayvanat Bahçesinin yok olduğunu söyledi. Keskin Meydanına hamam yaptığını da hatırlatan Altınışık hamamın bugün kapalı olduğu ifade etti. Keskin´de halen su problemi olduğun altını çizen Altınışık 21. Yüzyılda Keskin halen su problemi yaşadığını anlattı. Önceki seçimlerde Keskin´e bakan Beşir Atalay´ın, Melih Gökçek´in geldiğini ve verdikleri vaatlerle Keskin´in uçacağını ifade eden Altınışık neredeler diye sordu? Sahi neredeler?

Kırıkkale´nin bana sorsanız en kullanışlı parkı Mustafa Pekdoğan Kültür Parkıdır. İçerisinde antik tiyatrosu, kule restorantı, nikah salonu olan parkımız atıl durumda. Neden? Çünkü parkın adı Mustafa Pekdoğan! Çünkü ora yaşarsa Mustafa Pekdoğan´ın adı yaşayacak. Anladığım kadarıyla Keskin´de de durum aynı, hayvanat bahçesinin kapanması, mesire alanın tahrip olması, hamamın kilitli durmasını başka neyle açıklayabiliriz ki… Oysa mesire alanı geliştirilmeye çalışılsa içine birde luna park konulsa, hamam biraz daha geliştirilse üstüne birde otel yapılmaya çalışılsa, termal su araması yapılıp, mümkünse termal bir hamama çevrilse kötü mü olurdu?

Eski kilise, eski Camii, Fişekhane, Hacı Taşan, Sulu Mağara, eski konaklar Keskin´in kullanması için daha ne kadar imkân olabilir ki? Üstelik yol üstünde, üstelik zaten içerisinden binlerce kişinin geçtiği bir konumda. O geçen arabaları Keskin´e sokmak için elimizde o kadar imkân varken neden değerlendirilmez ki? Keskin neden halen suyu konuşur ki? Türkiye´nin en küçük ilçesi Çelebi dahi o kadar imkânsızlıkla su problemini çözmüşken, Kırıkkale´nin en gelişmiş ilçesi olması gereken Keskin neden halen bunlarla uğraşır ki? Keskin´in Beypazarı´ndan eksiği ne?

Keskin İYİ Parti adayı Necati Alsancak oldu…

Alsancak Orman Bakanlığında Personel Daire Başkanlığında memuriyete başladı. 1980-2002 yılları arasında İller Bankası Genel Müdürlüğünde sırası ile Şef, Şube Müdürü, APK Uzmanı, Başkan Yardımcılığı ve Başkan vekilliği yaptı. 2002 yılından sonra Sendikacılık faaliyetlerine başlayarak Türkiye Kamu-Sen´e bağlı Türk İmar Sendikası Genel Başkanlığı ve Kamu Sen´de Dış İlişkiler, Sosyal İşler ve Toplu Sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Bürokrasi ve Sendikacılıkta basamakları bir bir çıkan ve başarılı olan Necati Alsancak şimdi de siyasete girdi. Yurt Dışı görevleri vizyon sahibi şimdiye kadar yaptığı görevlerle liderlik özelliği olduğunu düşündüğüm Alsancak´ın, Vizyon, Sevgi ve Tecrübe ile Keskin´in İYİ olacağını düşünüyorum. Keskin İYİ olursa, Kırıkkale İYİ olur…


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024