Yardım çalışması
Kardeşlik Platformuna üye sivil toplum örgütleri organizasyona desteklerinden dolayı Kırıkkale Belediyesine ve tüm vatandaşlara teşekkür ettiler. Şehrin belirli noktalarında kurulan stantlara Kırıkkale'li yardım severler büyük ilgi gösterdi. Giysi ev eşyası ve kuru gıdadan oluşan yardımlar toplanma bölgelerinden Belediye araçları tarafından Garaj Amirliğinde ki depoya kaldırıldı. Burada da paketlenerek TIR'lara yüklemesi yapıldı. 3 Tır yardım malzemesi Pazar günü yola çıktı.

Bilgi verildi
TIR'lar yola çıkmadan önce Kardeşlik Platformu üyeleri tarafından kısa bir program düzenlendi. Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı'nın da katıldığı programda önce dualar yapıldı. Ardından da Kardeşlik Platformu adına Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş bir konuşma yaptı. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'a, sivil toplum örgütlerine ve Kırıkkale halkına teşekkür eden Cebrail İbiş konuşmasında yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

İbiş açıklama yaptı
Cebrail İbiş 'Kırıkkale Kardeşlik Platformu olarak Kırıkkale'li hemşerilerimize yardım severliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz için hazırladığımız yardımlardan oluşan 1 tırlık yardım malzemelerimizi gönderdik ve kardeşlerimize ulaştı. Şimdi de 2 Tırdan oluşan yardımlarımızı Suriyeli kardeşlerimize gönderiyoruz. Gönderdiğimiz yardımlar kışlık giyecek battaniye ve kuru bakliyattan oluşmaktadır.

İnsanlık dramı
Kırıkkaleliler olarak Suriye de yaşanan insanlık dramına sesiz kalmadık kalamazdık. Kırıkkale halkı bir kez daha mazlumun ve mağdurun yanında saf tutmuştur. Bu yardımlar bunun şahididir. Suriye de yaşanan savaşta insanlar ölmekte insanlar evlerinden ve yurtlarından sürülmekte soğuk kış gününde bez çadırlar içerisinde yaşamakta çocuklar açlık ve soğuktan dönerek ölmektedirler.

Kardeşlik Platformu
Kırıkkale Kardeşlik Platformu olarak Kırıkkale de faaliyet gösteren 33 tane sivil toplum örgütü bir araya gelerek bu platformu oluşturduk bu platform üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Platforma destek veren Kırırkkale Belediye Başkanımız Veli Korkmaz bey'e ve onun şahsında belediye personeline Yahşihan Belediye başkanı Ahmet sungur bey'e ve belediye personeline teşekkür ediyoruz.

Teşekkür edildi
Kampanyanın kamu oyuna duyurulmasında vesile olan basınımız değerli temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Kardeşlik platformu olarak bu yardımları toplamaya başlarken mağdurun diline dinine ırkına ve cinsiyetine bakmadan yola koyulduk. Amacımız bir insanın daha yaşamasına vesile olabilmektir. Bu kampanya sonunda şuna şahit olduk, insanlarımız yardım etmek için adeta koştular. Hepsine teşekkür ediyoruz. Biz mağdurun ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM. Sözlerime Üstat Sezai KARAKOÇ'un dizeleriyle son vermek istiyorum.

Karakoç şiiri
Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar' dedi.