Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 4.11.2014 09:25:48
Kardeşliğimiz koruyacağız

Kardeşliğimiz koruyacağız

İl Müftüsü Bekir Gerek Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada daha çok birlikte olmamız gerektiğini daha çok birbirimizi sevmemizi gerektiğini belirterek "Toplum

Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla İl Müftüsü Bekir Gerek, Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz’den oluşan Müftülük heyeti  Alevi Kültür Derneği Kırıkkale Şubesini ziyaret etti. Ziyartte kısa bir konuşma yapan Müfü Gerek Aşure gününün öneminden bahsetti. Aşure günü Kerbela’da yaşanan hüznün, üzüntünün tüm islam Aleminin üzüntüsü olduğunu söyledi. Gerek “Hz. Hüseyin ki cennet gençlerinin efendisi peygamber efendimizin göz bebeği. İlmin ahlakın güzleğin adaletin timsali 10 muharrem günü bu tarihten önce nice sevinçlerin yaşandığı bir gün iken hicri 61 yılında 10 Muharrem günü hüznün günü olmuştur . Kaynaklarımızda  Hz. Nuh’un 10 Muharremden tufandan kurtulduğu Hz. Musa’nın 10 Muharrem’den zulümden kurtulduğu ifade edilir. Böyle eski tarihte sevinç günü olurken, 10 Muharrem üzüntü gününe gelmiş ve bütün Müslümanların üzüntüsü haline gelmiştir. Ümmetimizin gösterdiği yoldan gitmek zorundayız. Ehli Beyt’e olan sevgi  saygı senelerdir devam ediyor. Buraya gelerek kardeşlerimizle bir araya gelerek üzüntülerini paylaşmak istedik. Tarihte bu olaydan ders çıkarmak zorundayız. Müslümanların yaptığı bir hatanın yıllarca nelere maal olduğu ortada. Yanlış şeyler asla unutulmamalı.” ifadesini kullandı.

Birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız

Gerek konuşmasında , “Peygamberimizin ehlibeyti ümmetine emanettir onların ümmeti olarak bizler gösterilen yolu yaşamaktayız camilerimizde isimler yazılır.  Allah Muhammet 4 halife ve Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin efendimizin de kubbede ismini bulundurur ve hürmetimizi ifade ederiz. Buda bütün Müslümanların ehlibeytine olan sevgisidir bugün değerli dostlarımız bir araya geldik. Ve üzüntümüzü birlikte paylaşmak için bir araya geldik. Tarihteki bu olaydan ders çıkarmalıyız ve daha çok birlikte olmamız gerektiğini daha çok birbirimizi sevmemizi gerektiğini ortaya koyuyor 1475 sene geçmiş ve unutulmamış ve bundan ders almamız gerekir birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız. Şimdi daha çok birlik ve beraberliğimize ihtiyacığımız var. Ehli beyti ve birbirimizi daha çok sevmemezi gerekiyor.Bunun için toplumda hiçbir ayrıma yapmadan kardeşliğimizi korumalıyız” diye konuştu

Müslümanlıkla alakaları yok

Müftü Gerek’in konuşmasının ardından ise Alevi dedesi olarak bilenen Rıza Ulusoy ziyaretten duyduğum memnuniyeti dile getirdi. Ulusoy, “ Dernek başkanlığımızı ziyaret edilmesi bizleri mutlu etti.  Muharrem ayında kerbela akla gelir kerbela da iyi ve kötünün zalim ve mazlumun durumları akla gelir.  İmam Hüseyin 30 bin kişiye karşı savaş vermiştir. Galip gelip gelmeyeceğini biliyordu. Ama orda mesaj veriyordu. Zalime karşı çekilmemesi gerektiği mesajı verdi.  İmam Hüseyin ben Müslümanım diyen kelimeyi şahadet getiren birisidir. Peygamber Efendimiz benim gözlerimin nuru demiştir. Bunları katledenler Müslümanız dedi. Ama Müslümanlıkla alakaları yok. Günümüzde de Allahu Ekber diyerek kele kesiliyor.  Bunun dinle bir alakası yok. Peygamberimizin sözleri tutulsa emanetleri sahip çıkılsaydı bunlar olmazdı”  dedi.

Kuran-ı Kerim hediye ettiler

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Bekir Gerek dernek Başkanı Naci Çelik ve Alevi Dedesi Rıza Ulusoy’a Kuran-ı Kerim hediye ettiler. Ziyarette ayrıca Nur Camii müezzini Adem hoca tarafından Kuran-ı Kerim  Kerbela ile ilgili kaside okundu.

 

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024