DÜN BOSNA´DA, KEŞMİR´DE

‘Anaların Gözü Yaşlı, Evlatlar Açlığın Elinde´, ‘Kardeşlerimiz Yalnız Değil´, ‘Soykırımı Kınıyoruz´ şeklinde pankartları açarak ve çeşitli sloganlarla yapılan zulümleri kınadılar. STK temsilcileri, “Gün geçmiyor ki dünya mazlumların çığlıklarıyla inlemesin! Bu mazlumlar maalesef ki İslam coğrafyasının insanlarıdır. Dün Bosna´da, Keşmir´de. Irak´ta, Çeçenistan´da, Doğu Türkistan´da, Suriye´de sessiz olan dünya bugün Arakan´da yine üç maymunu oynamaktadır. Arakan´da meydana gelen katliamlar insan olan insanların dayanacağı türden değildir. Evleri içinde canlı canlı yakılan ailelerin, parçalanan bedenlerin, çocukları gözleri önünde vahşice katledilen annelerin feryadı arşı inletmektedir.”

 

YÜREĞİMİZİ DAĞLAMAKTADIR

“Bizim Kutsal Kitabımız hayatımıza yön verir ve biz O´na göre yaşamaya çalışırız. Biz Müslümanlar 'Kim bir insanı haksız yere öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir.' Düsturuyla hareket ederiz. Bir insandan öte medeniyetimiz sakat göçmen kuşların bakımından görevli vakıflar kurmuştur. Arakan bizden uzaklarda olsa da; gözden ırak, gönülden de ırak olur mantığından şiardır. Arakan´da ağlayan her çocuk ciğerimizi dağlamaktadır. Soykırımdan kaçan her Arakanlı Müslümana kurtuluşu için tüm kalbimizle dua etmekteyiz.”

 

Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor

MAZLUMLARA EL UZATAN LİDER ÜLKEDİR

Avrupa´nın övdüğü, destek verdiği, hatta Nobel Banş ödülü verdiği kadın; şuanda Arakan´da Budistler taralından vahşice katledilen on binlerin, kendi ülkelerinden göçe zorlanan, namuslan, mallan yağmalanan, soykınma uğrayan yüz binlerin feryadının sebebidir. Arakan´ı dünya gündemine taşıyan, gündemde tutan Türk halkıdır. Devletimiz. Cumhurbaşkanımızın yoğun gayretleri ile Arakanlı mazlumlara el uzatan lider ülkedir.”

 

YARDIMLARIMIZLA ONLARIN YANINDAYIZ

“Cumhurbaşkanımızın eşi Emin Erdoğan hanımefendi de mazlum Arakan halkına ziyaret gerçekleştirerek tüm dünyanın dikkatini bir kez daha bu halka çekmiştir. Bizler Kınkkaleli Sivil Toplum Kuruluşlan ve Kmkkale halkı olarak Arakanlı kardeşlerimizin acılarının acımız olduğunu belirtmek istiyoruz. Dualarımız ve yardımlarımızla onların yanındayız.”

 

TÜM DÜNYADA TEK LİDER TÜRKİYE´DİR

“Bizler dilsiz şeytanlar olmamak için karşınızdayız. Biz millet olarak mazlumlara hem hal olmayı kendine vazife saymış aziz bir milletiz. Zulümlere emperyalist dünya gibi sessiz kalmadık, kalmayacağız” dedi. Basın açıklamasının ardından cep telefonlarından Kızılay´ın başlattığı kampanyaya destek için SMS gönderildi. Daha sonra, Arakanlı Müslümanlar için dualar edildi.