Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı

HEM VELİLER HEMDE ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Yeni eğitim sisteminin 4+4+4 olmasının ardından ilköğretim okulları ilkokul ve ortaokul diye ayrılmaya başladı. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün eğitim sistemi akabinde Şehitler İlköğretim Okulu´nda okuyan öğrencileri ayırması hem velilerin hem de öğretmenlerin tepkisini çekti.

 

879 ÖĞRENCİ ÇEVRE OKULLARA DAĞITILACAK

15 Eylül 1964 yılında kurulan, bölgenin en büyük ve en eski okullarından biri olan Şehitler Ortaokulu´nun kapanması ile birlikte 39 branş öğretmeni ve 879 öğrenci çevre okullara dağıtılacak. Okullarının kapanması ile birlikte hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin motivasyonu bozulacak.

 

OKULUMUZU BİZE BIRAKIN

Okul yönetimi ile bir araya gelen öğrenci velileri, rahatsızlıklarını dile getirdi. Veliler, “Okulumuz kapatılmak isteniyormuş. Biz okulumuzdan memnununuz. Okulumuzu eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte habersizce kapatacaklar. Bunun yapılmasını istemiyoruz. Okulumuzu bize bırakın' diye konuştular. 

 

OKUL KALDIRMIYOR

Fakat okul yönetiminin de kendilerine yardımcı olamadığını dile getiren veliler, çareyi Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile buldu. Milli Eğitim Müdürü Çetin, Şehitler Ortaokulu´nda bin 850 öğrencinin bulunduğunu söyleyerek, “Okulun mevcut durumu artık kaldırmıyor. Okul bahçesi ve sosyal sportif alanları yetersiz. Bunun yanı sıra öğrenci velileri çocuklarının sabah erken kalkmasından, akşam ise geç çıkmasından şikayetçiler”

 

KARAR ALDIK

Bu durum ile ilgili okulun tekli eğitime geçmesi için karar aldıklarını söyleyen Müdür Çetin, “Bir sınıfta 80 kişilik sınıf olmayacağına göre ilkokul veya ortaokulun ayrılması gerekecek. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Son sınıfların Namık Kemal Ortaokulu´na diğer sınıfları da Dede Korkut Ortaokulu´na gönderirsek bir sıkıntı olmayacak diye düşündük”

 

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEMEK İSTİYORUZ

Okulda veliler ve öğretmenlerle de görüşün herkes razı olursa bizlerde yetkili kurumlarla görüşmek istedik. Şuan alınmış bir karar yok. Veliler ve öğretmenlerle görüştük. Bu durumdan siz razı iseniz bizden yana bir sıkıntı olmadığını söyledik. Okul kapatılmış, öğretmenler norm fazlası olmuş deniliyor. Biz kimseyi mağdur etmemek istiyoruz. Onların huzurunun bozulması demek bizim huzurumuz bozulması demek” dedi.