Bu yıl 21. Yapılan Karakeçili Uluslar arası Kültür şenliğine  Milletvekilli Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Karakeçili Kaymakamı Murat Irgatoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Musa Ulu, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Balışeyh Belediye Başkanı İbrahim Uyar, İl Müftüsü Bekir Gerek,İlçe Müftüsü Kemal  Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, davetliler ve vatandaşlar katıldı

EĞLENCELER İPTAL

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

Karakeçili İlçesi Çarşı Camisi´nde okutulan mevlitle başlayan şenlik, mehteran takımı eşliğinde yapılan yürüyüş ve Türk Büyükleri Anıtı´na çelen sunulmasıyla devam etti. Yöresel etkinlikler kapsamında el emeği göz nuru çeyizlik eşyalar sergisinin gezilmesinin ardından yemek ikramında bulunuldu.Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, 1995 yılında ilkini gerçekleştirdikleri şenliğin bu yıl 21´incisini düzenlediklerini söyledi. Şenliğin ikinci günündeki eğlence programlarını kaldırdıklarını belirten Özçelik, “Şenliğimizde tarihimizi, kültürümüzü yaşayarak, gelecek nesillere taşıyoruz. Şenliğimizde Karakeçili aşiretinin kültürü, gelenek ve görenekleri ile adetleri yaşatılıyor. Şenliğin 2. günü genelde eğlence ağırlıklı olarak kutlanıyordu. Bu yıl son günlerde yaşanan terör olaylarında şehitlerimiz nedeniyle şenliklerin ikinci gününü iptal ettik” şeklinde konuştu.

TEMELİMİZDE BU FESTİVALLER VAR

Vali Ali Kolat yaptığı konuşmada; “Türk Milleti geçmişte büyük devletler kurmuş, Orta Asya´dan Anadolu´ya gelmiş, Büyük Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti´ni kurarak bu güne kadar gelmiştir. Devlet kurmada Türk Milleti´nin üzerinde başka bir millet yoktur. Bu bizim örflerimizden, adetlerimizden ve inançlarımızdan kaynaklanıyor. Birlik ve beraberliğimizin temelinde işte bu tür festivaller var. Bu tür festivallerle bizler, geçmişimizi hatırlamak, geleceğimize taşımak ve çocuklarımızı örf adet ve geleneklerimize göre yetiştirmek, eğitmek ve onları geleceğe hazırlamak gerekir. Bir milletin geçmişiyle bağlantısı kopmuşsa, geleceği de risklidir. Bu tür etkinlikler, festivaller geleceğimiz açısından, birlik ve beraberliğimiz açısından, özellikle birbirimizi tanımamız açısından son derece önemlidir. Ben bu vesileyle, bu festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

DİNİ SOHBET

Programda, Sivas Göktürk Okçuluk Kulübü, davetlilere çeşitli gösteriler sundu. Akşam programın da ise  Kuranı Kerim tilaveti´nin yanı sıra  Dursun Ali Erzincanlı birbirinden güzel şiirler ve naatlar, Ömer Döngeloğlu ve Prof. Dr Ahmet Şimşirgil  dini konuların ağırlıklı olduğu bir sohbet programı gerçekleştirdi.