Düzenlenen kampanyada kan vermeye gelen vatandaşların formları doldurularak, kan değerleri ölçümü yapıldı. Daha sonra ise, doktor tarafından muayene edilen din görevlileri, gönüllü kan bağışında bulundular. Gerek ve din görevlileri de Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Yeter Kaplan’dan merkez hakkında çeşitli bilgiler aldı. Kızılay kan merkezine kan bağışında bulunan Müftü Bekir Gerek, “Kan vermek ve organ bağışında bulunmak bir insanın hayatının kurtarır.”dedi.

Nesli tehlike altındaydı! Kırıkkale'de ortaya çıktı! Nesli tehlike altındaydı! Kırıkkale'de ortaya çıktı!

 

Bilincini oluşturmalıyız

İl Müftülüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında kan bağış kampanyası başlatıldı. Müftü Bekir Gerek ve din görevlileri Kızılay kan bağış merkezine giderek burada kan verdi. Kan vermenin ve organ bağışının insan hayatını kurtardığını belirten Gerek, “Her yıl insanlarımıza kan verme bilincini oluşturmak amacıyla kampanya başlatıyoruz. Çünkü kan verme konusunda insanlarımızın bilinçlenmesi ve kan bağışının zorunlu olmayan, her zaman bir ihtiyaç olduğunu vurgulamamız gerekir.” şeklinde konuştu.

Kan verin

 Cenab-ı Allah’ın “Bir insanın hayatını kurtaranın, tüm insanlığı kurtarmış gibi olur.” buyurduğu Ayetti  hatırlatan Gerek, “İnsanlarımız zorda olduğunda kan vermenin ve organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Bu kampanyalar halkımızı kan verme, organ bağışı konusunda bilinçlendireceğine inanıyorum. Peygamber Efendimiz (sav),hacamat denilen bir metodu kullanarak, o yıllarda kan vermenin nasıl bir öneme sahip olduğunu göstermiştir ve bizleri de bu konuya teşvik etmiştir. İnsanlarımıza sesleniyorum, sağlığınız yerindeyken kan verin.” diye konuştu.

 

Sürekli ihtiyaçtır

Kan bağışı kampanyası destekleri nedeniyle Müftü Bekir Gerek ve din görevlilerine teşekkür eden Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, “Kan bağışı hem insanlık görevi hem de toplumumuzdaki dayanışmanın bir örneğidir. Bugün başkasına lazım olan kan, belki de bir gün bizlere de lazım olacaktır. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bir damla kan bir hayat kurtarır düşüncesi ile herkesin bu kampanyaya destek vermesini beklerken, kan bağışı kampanyasına destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.