Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kırıkkale Fen Lisesi´nde Kudüs anlatıldı.

 

YAHUDİ ZULMÜ ALTINDADIR

Programa Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Nizamettin Yeşilyurt, Kırıkkale Gençlik Merkezi yetkilisi Selçuk Yıldız, Kırıkkale Fen Lisesi Müdürü Nusret Kılıç ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasında Okul Müdürü Nusret Kılıç, Kudüs´ün üç semavi din tarafından kutsal sayıldığını belirtti. Kılıç: “Biz Müslümanlar için en kutsal yerlerden biri olan Mescid-i Aksa ve Kubbet´üs Sahra; Yahudiler için Mescid-i Aksa´nın hemen altında yer alan tapınağa ait olduğuna inanılan Ağlama Duvarı; Hristiyanlar için de Kutsal Kabir Kilisesi, Kudüs´te bulunmaktadır. Bu yüzden Kudüs çok önemlidir. Bugün maalesef bu kutsal yerler, yahudi zulmü altındadır.” dedi.

 

Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri! Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri!

MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİ  

Kırıkkale Gençlik Merkezi yetkilisi Selçuk Yıldız da yakın bir zamanda gittiği Kudüs´ü, canlı şahit olarak anlattı. Kudüs´ün tarihi süreç içerisinde yaşadığı değişimi harita üzerinde gösterdi. Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs´te Müslümanların çektiği sıkıntıları dile getirdi. İsrailli askerlerin silahlarının altında kılınan namazın zorluğundan ve özgürlüğün öneminden bahsetti. Program, öğrencilerin sorularına verilen cevaplarla son buldu. Haber Kenan Kuzucu