15 Temmuz dayanışma kampanyası

 

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

15 Temmuz 2016 tarihinde bastırılan kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizin aileleri ve aynı darbe girişiminde yaralanan vatandaşlarımız için yardım kampanyası başlatıldı.

 

YARDIM İÇİN BİR ARAYA GELELİM

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü´nce yayımlanan Resmi Gazete´nin 25 Temmuz 2016 tarihli sayısında yayımlanan Başbakanlık Genelgesi´nde, 15 Temmuz 2016 ´darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden ve yaralanan ailelere yardım için kampanya başlatıldığı bildirildi.

 

İLGİLİ GENELGE

Başkan Öcal, ilgili genelge hakkında şu ifadelere yer verdi; “Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetlerini ortadan kaldırmaya yönelik menfur 15 Temmuz 2016 Silahlı Darbe Teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve  devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir”

 

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

“Söz konusu hain Silahlı Darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için hükümetimiz şehit ve gazilerimize tanınan bütün hakları tanımış ve tüm imkanlarını da seferber etmiştir. Ayrıca, hamiyetperver aziz milletimiz de yaşanan bu acı karşısında yoğun yardım etme talebinde bulunmuştur”

 

BANKA HESAPLARI AÇILDI

“Milletimizin bu yoğun taleplerini karşılamak amacıyla, Başbakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde harcanmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirilerek bir yardım kampanyası başlatılmış ve Genelge ekinde belirtilen banka hesapları açılmıştır. Vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri yardımlarını belirtilen hesaba yapabileceklerdir. Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim” dedi.