Kırıkkale Kale Dağcılık ve Spor Kulübü üyeleri Karakeçili ilçesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Çeşnigir Köprüsü çevresinde yürüyüş parkuru ve yeni rota keşfini başarıyla tamamladılar.

 

SEKİZ SPORCU KATILDI

Kırıkkale´de 2002 yılından itibaren faaliyet gösteren Kale Dağcılık ve Spor Kulübü Kurucu Başkanı, Dağcılık Kırıkkale İl Temsilcisi Metin Atun ve beraberindeki 8 kulüp üyesi sporcu ve bir rehber eşliğinde Çeşnigir Kanyonu´nda yeni rota keşif yürüyüşü yaptılar.  Yürüyüşe,  kendisi de kulüp üyesi ve aynı zamanda Karakeçili Gençlik Merkezi ve ilçe Spor Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Alakara rehberlik etti.

 

KAYALARA TIRMANDILAR

Kulüp üyeleri Karakeçili ilçesinde bulunan ve 13.yy´da inşa edilen Anadolu Selçuklu dönemi eseri olan tarihi Çeşnigir Köprü ve Kanyonunda yaklaşık 3 saat süren doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. Zaman zaman patika yol, zaman zaman da kayalıklara tırmanarak zorlu bir parkuru yürüdüler. Daha önce kimsenin ulaşamadığı noktalara kadar giden üyeler parkur sonunda yöre halkının tabiriyle Gavurun Değirmeni olarak bilinen tarihi değirmene de uğradılar.

 

EN SAĞLIKLI SPOR

Şehrin doğal güzellikleri ile tarihi dokusunu sporla birleştirdiklerini vurgulayan Kulüp Başkanı Metin Atun “Çeşnigir kanyon keşif yürüyüşümüzü 8 sporcumuz ile tamamladık. Kaya geçiş ve tırmanışlarla zorlu parkuru sorunsuz bir şekilde bitirdik. Amacımız ilimizde bulunan doğal güzellikleri açığa çıkarmak ve tanıtımını yapmak. Pandemi sürecinde yapılabilecek en sağlıklı spor bu tür doğa sporlarıdır. Tüm halkımızı birlikte yürüyüş yapmaya davet ediyorum. Bugün bizimle olan kulüp üyesi sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum”

 

TEKNE TURU DA YAPTILAR

Karakeçili  Gençlik Hizmetleri İlçe  Spor Müdürü Ahmet Alakara´nın ev sahipliğinde  yapılan yürüyüş Kızılırmak üzerinde yer alan Çeşnigir köprüsünde tekne turu,  cam teras  seyir alanının gezilmesi ile son buldu. Kulüp üyeleri hem tarihi ve turistik bir gezi hem de doğa yürüyüşü yaparak keyifli bir gün geçirdiler. Haber: Kenan Kuzucu

Başhekim Albayrak, hastane personeli ile bayramlaştı Başhekim Albayrak, hastane personeli ile bayramlaştı