AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, parti yöneticilerinden Kazım Parlak, Yusuf Kayabaşı, partililer katıldı. Köksal Mecliste yoğun bir çalışma sonunda tamamlanan MİT yasası hakkında bilgi verdi. Köksal MİT Yasasını yeniden dizayn ettiklerini eski yasadaki boşlukların yönetmeliklerle doldurulduğunu belirterek 'Yeni yasa ile MİT daha faal hala getirildi. İstihbarat ülkenin bel kemiğidir. Her şeyin başı istihbarattır. Bizde düzenleme ile çalışmalarında kolaylık getirdik' şeklinde konuştu.

Cumhur Başkanını seçecek

Köksal Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi parti Milletvekillerine yönelik yapılan bir anket çalışması yapıldığını aynı çalışmanın İl Başkanları ve Belediye Başkanlarına da yönelik yapıldığını söyledi. Köksal Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın Cumhurbaşkanını seçeceğini bunun çok önemli bir olay olduğunu söyledi. Köksal ' Seçim takvimi açıklandı. Tarihte ilk kez Cumhur Başkanın kendi seçecek. Bu bir mihenk taşıdır' ifadelerini kullandı. Köksal'a partideki üç dönem kuralı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki soruya 'Başbakan'ın adaylığı konusunda Henüz kesinleşmiş bir şey yok. Üç dönem kuralı hakkında benim şahsi görüşüm kaldırılmasından yana. Ayrıca üç dönem kuralı yapılacak bir tüzük değişikliği ile düzeltilebilir' şeklinde konuştu.

Yahşihan-Bahşılı-Kırıkkale önemli idi

Ak Parti Milletvekili Köksal seçimlerden başarı ile çıktıklarını Kırıkkale'nin gelişimi açısından en önemli yerler olan Bahşili, Yahşihan ve Kırıkkale merkezde seçimi tekrar kazandıklarını bunu mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Keskin'de ve Sulakyurt'ta partiye üye olan eski belediye başkanlarının seçim yarışına girdiğini dolasıyla bu bölgelerde de kendi kendilerine yarıştıkların söyledi. Köksal ' Keskin'de seçimi kaybettiğimiz için üzgünüz. Keskin ilimizin en büyük ilçesi, yeni bir şans yakalamıştı.Bu avantajı değerlendiremedi. Ancak halkımız böyle istedi, böyle teveccüh gösterdi.Buna da saygı duymak zorundayız. Sulakyurt'ta da aynı sıkıntıyı yaşadık' şeklinde konuştu.Bu dönemde belediyelerin alt yapı çalışmalarından çok üst yapı çalışmalarına önem vereceklerini belirterek ' Yani hizmetler toprağın altından üstüne çıkacak. Parklar bahçeler yollar yeniden düzenlenecek 'şeklinde konuştu.

Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkan Seçimi Yapacak Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkan Seçimi Yapacak