İŞLER BIÇAK GİBİ KESİLDİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de Koronavirüs salgını, birçok meslek grubunda işlerin düşmesini sağlarken, kahveci sektöründeki işleri ise bıçak gibi kesti. İnternet kafeler, oyun salonları, halı sahalar gibi birçok kesimi etkileyen virüs, kıraathane esnafını da zor durumda bırakıyor. Kış mevsimiyle birlikte iyice borç yükü içerisine giren esnaf, ekmek teknesini satışa çıkartarak, borcunu ödemenin mücadelesini veriyor. Devlet yetkililerinin seslerini duymasını isteyen esnaf, artık dayanacak gücü kalmadığını söylüyor.

 

VİRÜS SADECE KIRAATHANELERDE Mİ BULAŞIYOR?

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahveciler Odası Başkanı Adnan Çatalok, devlet yetkililerinin kendilerine yardımcı olması talebinde bulundu. Yetkili herhangi bir merciden kendilerine yardım yapılmadığını üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen Çatalok, “Siyasi partilerin binlerce kalabalıkla hınca hınç dolu ortamda yaptığı kongrelerde, etkinliklerde virüs bulaşmıyor mu?  Bu virüs sadece kıraathanelerde mi bulaşıyor? Madem öyle hiçbir şeklide kalabalık etkinlikler yapılmasın” diyerek yetkililerin sesini duymasını istedi.

Kırıkkale-Ankara otobüs biletlerine zam geldi Kırıkkale-Ankara otobüs biletlerine zam geldi

 

EVLERİNE EKMEK GÖTÜREMİYORLAR

Kırıkkale genelinde toplamda 240 adet kıraathane, çay ocağı ve internet kafe olduğunu dile getiren Çatalok, bunlardan 100 tanesi kıraathane esnafı olduğunu söyledi. Her bir esnafın yanında üç eleman çalıştırdığını belirten Çatalok, “Bu sayıya aileleri de eklediğimiz zaman binlerce kişi evine ekmek götüremiyor. Gerçekten de esnafımız perişan durumda. Yanlarında işçi çalıştıran esnafımız mağdur, işçi mağdur. Burada bu soruna artık biri dur desin, gerçekten de artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

 

YETER Kİ İŞ YERLERİMİZ AÇILSIN

“500 yıllık bir kahvecilik geleneği yok olduğunu vurgulayan Çatalok, “Yetkilerden isteğimiz; kahveler için yeni talimatlar verilmesi ve eski faaliyetlerin yeniden başlamasıdır. Önceden kahveye gider, arkadaşlarımızla oturup, oyun oynayarak sohbet ederdik. Kahveci esnafı da bundan para kazanıp, çoluk çocuğuna ekmek götürüyordu. Devletimizin ve pandemi kurulunun aldığı tedbirler zaten var. Biz maske, mesafe ve hijyen kurallarını da sağladık. Masalarımız arasında da 1,5 metre mesafe var. Masalarımız çapı da 1,20´ye 1,20´dir. Kafe ve restoranlara uygulanan emir ve talimatlar bize de uygulansın ve sık sık da denetlenelim. Yeter ki iş yerlerimiz açılsın” dedi. Haber: Ahmet Ünal