Sağlık İl Müdürlüğü ve Kızılay işbirliği ile başlatılan kan bağışı kampanyası start aldı. Cumhuriyet Meydanında bulunan Kızılay'ın kan alma aracına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler Kızılay hakkında bilgi vererek; Türkiye genelinde %85 oranında Türk Kızılayı kanlarıyla hastaların ihtiyaçlarının karşılandığını, Kırıkkale de üç gün kalacaklarını ve ciddi oranda kan bağışı yapılacağını tahmin ettiğini dile getirdi. Ayrıca bundan sonra her yıl Kırıkkale'ye gelerek kan toplayacaklarını ifade etti.

Kızılay'ımızın yanında olmamız gerekiyor

Kan bağışı kampanyasına katılan Vali Ali Kolat yaptığı açıklamada; ' Hakikaten Kızılay'ın kan almakla ilgili çok güzel organizasyonları var. Bunlardan biri de kan toplayan bir tırı var. Gerçekten de Türkiye de çeşitli yerlerde gezerek kan bağışının yapılması anlamında güzel bir organizasyon. İlk defa da Kızılay'ın kan toplayan tırı Kırıkkale de bulunuyor. İnşallah Kırıkkaleliler ellerinden gelen gayreti, çabayı göstereceklerdir. Biz de konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bir de şunu öğrendik. Ramazan Ayı gelince çoğu vatandaşımız oruçlu olduğu için ihtiyaç duyulan kanların bir kısmı önemli derecede karşılanamıyor. Bu anlamda da Ramazan öncesi elimizden gelen bu stokları sağlayabilirsek her zaman bize lazım olur. Kan herkese lazım olabilecek bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla da Kızılayımız nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir problem varsa, nerede bir afet, bir acı varsa hep orada olmuştur. Bizim de Kızılayımızın yanında olmamız gerekiyor. Elimizden geldiğince sağlıklı olan bütün arkadaşlarımızın kan vermesini öneriyoruz. İnşallah kurumlarımız da kan bağışı konusunda gerekli duyarlılığı göstereceklerdir. Ben emeği geçen herkese kolaylıklar diliyorum. Bu organizasyonu sağlayan Kızılay yetkililerine ayrıca teşekkür ediyorum.' dedi. Kolat daha sonra kampanyada görev alanlarla hatıra fotoğraf çektirirken, kan bağışın da da bulundu.

Tek kaynak insan

Bahşılı'da kadınlar günü etkinlikle kutlandı Bahşılı'da kadınlar günü etkinlikle kutlandı

Cengiz Kaplanhan yaptığı açıklmada 'Kırıkkale'ye ilk defa Kızılay tırını getirmiş bulunuyoruz. 3 Gün boyunca tır'ımız inşallah burada kalacak. Buraya gayet güzel bir katılım var. Vatandaşlarımızın teveccühü çok güzel. Bildiğiniz gibi kanın tek kaynağı insandır. Kanın yapay olarak elde edinme olasılığı yok. Yine değişik aktivitelerimizle kan alım olanaklarımız devam edecek. Burada ki gayemiz hedefimiz 1 ünite kan bir insan hayatını kurtarılması demektir. Bu anlamda Kırıkkale halkımızı bilinçlendirmek, böyle faaliyetleri daha aktif yerlerde yaparak, vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz. Kırıkkale Vali'mizin öncülüğünde, İl sağlık müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Kırıkkale halkımıza böyle güzel bir ortamda görsellik taşıyan bir şekilde devam ediyor. İnşallah 9. 10. ayda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.''şeklinde konuştu.

Orta sıralarda

Kaplanhan 'Bu faaliyetler Türkiye'de kan alma oranını daha yükseklere taşıyor. İnsanlarda düzenli kan verme alışkanlığını sağlıyor. Katılımdan dolayı memnunuz. Sizlerinde bu faaliyetleri kamuoyuyla paylaşarak, insanlara anlatmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye illeri içerisinde Kırıkkale 81 vilayet içerisinde ortalarda yer alıyor. Türkiye'de tek kan alıcı mevki Türk Kızılay'ı yani vatandaş aracı olmaktan çıkıyor, direk hastanelerde hasta olan vatandaşlara ulaşmış oluyor. Şu anda yıllık Kırıkkale'de 6 Bin 7 Bin civarında. Ama bunu her sene artırarak devam ettiriyoruz. Ekibimizde gayet düzenli bir şekilde devam ediyor. 3 Günde 300 Ünite kan alma hedefliyoruz. Bizim amacımız insanları kan vermeye gaye etmek.''dedi.