Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 18.05.2020 19:52:50
Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

Kadir Gecesi bugün idrak edilecek  

Bugün akşam idrak edeceğimiz Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, “Yüce Allah´ın  “Bin Aydan Daha Hayırlı” diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

 

PROGRAMLAR DİJİTAL ORTAMDA

Kırıkkale´de her yıl çeşitli programlarla idrak edilen Kadir Gecesi bu yıl Covid19 pandemisi dolayısıyla camiler yerine dijital ortamlarda yapılacak programlar ile idrak edilecek. Kadir Gecesi münasenetiyle 19 Mayıs 2020 Salı günü (Bugün) saat 20.30´ da Kırıkkale İl Müftülüğünün sosyal medya hesapları üzerinden (youtube, facebook,Twitter, instagram) gerçekleştirilecek “Kadir Gecesi Özel Programı” düzenlenecek. Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım “Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet,  mağfiret,  feyiz, bereket ve arınma mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah´ın  “Bin Aydan Daha Hayırlı” diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan “Kadir Gecesi” ne kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. 19 Mayıs 2020 Salı gününü Çarşambaya bağlayan geceyi Kadir gecesi olarak hep beraber idrak ve ihya edeceğiz. Bu vesile ile Kırıkkaleli hemşerilerimin Kadir Gecesini tebrik ediyorum”.

 

KUR´AN-I KERİM BU GECEDE NAZİL OLMAYA BAŞLADI

“Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özellik; “Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur´an) geldi” (Yûnus, 57) ayetiyle tüm insanlığa tanıtılan ve 14 asırdan bu güne de insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur´an-ı Kerim´in bu gecede nazil olmaya başlamasıdır. Zira Kur´an-ı Kerim insanları,  doğru yola ileten, karanlıktan aydınlığa çıkartan, bizi birbirimize yaklaştıran, kardeş kılan, hayatı güzelleştiren, sorunların çözümüne ışık tutan ve umutla geleceğimizi inşa etmemize rehberlik eden en büyük değer ve en önemli hazine olarak Rabbimizin insanlığa son vahyidir. Allah´u Teala, bu geceyi Kadir Suresinde bizlere şöyle anlatmaktadır. “Şüphesiz biz, (Kur´an´ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail, Rabbi´nin izni ile her iş için o gece iner. O, tan yeri ağarana kadar bir esenliktir.”

NASIL DUA EDİLMELİ

Umut, bağışlanma ve huzur kapılarının Yüce Allah´ın engin rahmetiyle açıldığı Kadir gecesi, derin bir tefekkür ve samimi bir muhasebe ile bizi “…şerefli…” (İsra, 70) kılan inanç ve ahlakı yeniden kuşanma zamanıdır. Gafletle geçirdiğimiz vakitlerin affı ve günahlarla kirlenen kalplerimizin arınması için bizlere verilen eşsiz bir fırsat olan bu gece, kıymetini bilmeden tükettiğimiz ömür için tövbe imkânıdır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) bu mübarek gece ile ilgili olarak; “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah´tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari, İman, 26) buyurmuş ve Hz. Aişe validemizin; “ Ey Allah´ın Resulü Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim” sorusuna ise “Allah´ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” (İbn Mace, Dua, 5) şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir.

SEVGİ, SAYGI, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA

Bu geceyi idrak etmek maksadıyla çokça namaz kılalım, dua edelim. Bu geceyi vesile kılarak kapsamlı bir tefekkürle bütün hayatımızı, Kur´an ve sünnet ölçüsüyle gözden geçirelim. Rabbimizle, kendimizle, çevremizle, velhasıl bütün varlık ve kâinat ile ilişkimizi tevhit, kulluk, adalet, merhamet, sorumluluk ve güzel ahlak ekseninde gözden geçirmek suretiyle muhasebe edelim. Allah´ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu gecede bütün hata ve günahlarımıza tevbe ederek bir daha aynı yanlışlara yaklaşmamak kaydıyla af dileyelim. Bütün insanlığı dâhil ederek kin, haset, nefret, korku, ümitsizlik ve ötekileştirmenin olmadığı; güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hâkim olduğu bir hayatın ve dünyanın inşası için tüm içtenliğimizle çalışma azmimizi yenileyelim. Bunu başarabildiğimizde, kalbimizde dargınlık, kırgınlık kin ve nefret yerine sevgi, dostluk ve kardeşlik hâkim olacak; ellerimiz, yetimlere, kimsesizlere, fakir ve muhtaçlara yardım için buluşacak, Allah´ın yardımı ve rahmetiyle yeryüzü esenlik olacaktır.

 

KUR´AN´IN AYDINLIĞINDA HUZUR DOLU GÜNLER

Her yıl gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi bu yıl “sorumluluk” temasıyla tüm dünyayı ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan salgın münasebetiyle Müftülüğümüz sosyal medya hesapları üzerinde siz vatandaşlarımıza sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Kadir Gecesi münasenetiyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 20:30´ da Müftülüğümüz sosyal medya hesapları üzerinden (youtube, facebook,Twitter, instagram) gerçekleştirilecek “Kadir Gecesi Özel Programı” nı izlemeye, Ramazan ayı boyunca yapılan hatimlerin duasına evlerimizden katılmak suretiyle el açıp amin demeye davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kırıkkaleli hemşerilerimin mübarek Kadir gecesini tebrik ederim.  Bu gecenin mü´minler için manen arınma ve temizlenmeye; insanlık alemi için sevgi ve barış dolu günlere kavuşmaya vesile olmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz eder, Kur´an´ın aydınlığında huzur dolu günler dilerim” dedi. 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024