Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 7.03.2021 15:02:43
KADINLARIMIZ HER ZAMAN ÖZELDİR

KADINLARIMIZ HER ZAMAN ÖZELDİR

Gelecek Partisi Kırıkkale İl Başkanı Gülfem Betül Ekinci, “Kadın kıymetlidir. Bu sebeple çalışma hayatından aile hayatına, sosyal hayattan siyasete uzanan her yolda kadınlarımızın yeri her zaman özeldir ve kıymetlidir” dedi.

DEĞERLERİMİZİN TEMEL TAŞI

Gelecek Partisi Kırıkkale İl Başkanı Gülfem Betül Ekinci, ‘Mart Dünya Kadınlar Günü´ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Ekinci, “Toplumun yapısını güçlendiren ve değerlerimizin temel taşı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun.  Her daim fedakarlıkla, vefayla ve özveriyle çalışan, hayatını değerler üzerine adayan Türk Kadını tarih boyunca toplum için çok önemli işler yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir”

 

KADIN DENİLİNCE AKLIMIZA İLK GELEN ŞEY ANNELİKTİR

‘Kadın denilince aklımıza ilk gelen şey anneliktir´ diyen Başkan Ekinci, “Her kadın merhametiyle, sabrıyla ve fedakarlığıyla ilk önce toplumun annesidir. Yetiştiren ve öğretendir.  İş hayatında edindiği yer ile özveri ve disiplindir. Çalışma ve sosyal hayatta vazgeçilmez unsurdur. Kadın kıymetlidir.  Bu sebeple çalışma hayatından aile hayatına, sosyal hayattan siyasete uzanan her yolda kadınlarımızın yeri her zaman özeldir ve kıymetlidir. Ancak biz kadınlar bu güzel temennilerden öte kadın için hayatın ve ülkemizin gerçeğini dile getirmek ve bunlara çözüm istiyoruz”

 

EŞİT BİR ŞEKİLDE YAŞAMAK İSTİYORUZ

“Ülkemiz kadınlara ilişkin hakların tesisinde, toplumsal hayatta kadının yerini belirlemede kronolojik olarak Dünyada ön sıralarda yer almış olsa da, günümüzde maalesef yaşananlar ve konuştuğumuz konular tam aksidir. Kadınlarımızın şiddet gördüğü ve maalesef kadın cinayetlerinin giderek arttığı bir ülke konumundayız. Halen daha İstanbul Sözleşmesinin farklı ortamlara ve mecralara çekildiği tartışmaları yapar haldeyiz. Oysa ki bir kadın olarak çok şey istemiyoruz. Eşit haklara sahip olma kavramının sadece Anayasamız metninde yer almasını değil toplumun yapısına da entegre hale gelmesini istiyoruz. Biz kadınız ve insanız. Her insan gibi yaşama hakkına, çalışma hürriyetine, eğitim fırsatlarından eşit yararlanma hakkına, seçme ve seçilme hakkına yani toplumdaki her bireyle eşit haklara ve özgürlüklere sahibiz. Dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım ötekileştirilmeden, ayrıştırılmadan, şiddetsiz bir toplumda eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz”

 

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

“Gelecek Partisi olarak geçen hafta Genel Merkezimizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Kadın Politikaları Başkanlığımızca, Doğu Türkistan´da Kadın Olmak Programı düzenlendi. Bir kadının Dünyanın neresinde olursa olsun eziyet ve işkenceye maruz bırakılmasının daima karşısında olacağımızı her mecrada belirtiyoruz, belirtmeye de devam edeceğiz. Bu vesileyle kadınlarımızın toplumsal hayatın her alanında yer aldığı, eşit şartlarda ve özgürce hayatını sürdürmesi temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu olsun” dedi. Haber: Kenan Kuzucu

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024